Messi má s Parížom najvyššie ambície: Chcem vyhrať Ligu majstrov

TA3 TASR
11.8.2021 12:01

Argentínsky futbalista Lionel Messi si podľa vlastných slov užíva prítomnosť v tíme Paríž St. Germain od prvých minút. Francúzsky vicemajster predstavil svoju novú hviezdnu posilu v stredu na tlačovej konferencii.

"Po toľkých rokoch je to pre mňa veľmi zložitá zmena. Od momentu, ako som sem prišiel, sa však cítim veľmi šťastný. Budem hrať s najlepšími hráčmi. Bude úžasné zažívať niečo také," tešil sa Messi podľa AP v ostrom kontraste s jeho predchádzajúcou tlačovou konferenciou, na ktorej sa rozlúčil s katalánskym veľkoklubom so slzami v očiach.

Messiho bude viesť jeho krajan Mauricio Pochettino. Oboch spája aj to, že vyrastali v meste Rosario a hrali aj za miestny klub Newell's Old Boys. V tíme sa stretne s viacerými známymi tvárami, s ktorými pôsobil v FC Barcelona či argentínskej reprezentácii. "Neymar, samozrejme, zohral veľmi dôležitú úlohu pri mojom rozhodovaní. Pomohli mi aj Di Maria, či Parades," prezradil ofenzívny stredopoliar, ktorý si v nabitom tíme bude musieť nájsť na ihrisku miesto aj popri iných hráčoch, napríklad aj po boku Marca Verrattiho: "Je to úžasná osoba a výnimočný hráč, tak ako každý tu v šatni. Barcelona ho chcela, no napokon nastala opačná situácia a ja som prišiel sem. Káder je skvelý. Verím, že môžem pomôcť dosiahnuť ciele, ktoré má PSG i ja sám."

Ambície má francúzsky veľkoklub najvyššie, obzvlášť preto, že sa mu stále nepodarilo triumfovať v najprestížnejšej európskej súťaži. "Mojím veľkým snom je zvíťaziť opäť v Lige majstrov. Myslím si, že som na ideálnom mieste. Máme šancu to dokázať," vyhlásil Messi podľa agentúry AFP.

Príchod Argentínčana by mohol ovplyvniť aj ďalšie plány Kyliana Mbappeho. Dvadsaťdvaročnému útočníkovi budúci rok vyprší zmluva a už dlho sa špekuluje o jeho odochde, napríklad do Realu Madrid. "Kylian je Parížan a je veľmi súťaživý. Teraz už niet v Európe ambicióznejšieho klubu, ako sme my. Nemá dôvod urobiť niečo iné, ako zostať," povedal prezident PSG Nasser Al-Khelaifi.

Tridsaťštyriročný Messi opustil FC Barcelona po 21 rokoch. Za "blaugranas" strelil v 778 zápasoch 672 gólov a získal s klubom rekordných 34 trofejí. Desaťkrát vyhral La Ligu, sedemkrát sa tešil z triumfu v Kráľovskom pohári a španielskom Superpohári. S Parížom St. Germain podpísal zmluvu na 2 roky s opciou na ďalší rok. Podľa medializovaných informácií ročne zarobí 35 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok