Slovenskí hasiči dostali pod kontrolu požiare v gréckej lokalite Avgaria

TA3 TASR
10.8.2021 22:14

Slovenským hasičom sa už v prvý deň ich pôsobenia na gréckom ostrove Evia podarilo dostať pod kontrolu požiare v lokalite Avgaria. Informoval o tom tlačový odbor kancelárie ministra vnútra SR.

Slovenskí hasiči dostali pod kontrolu požiare v gréckej lokalite Avgaria
Facebook.com/Hasičský a záchranný zbor SR

Priblížil, že v zasiahnutej lokalite pomáhali od 8.00 h až do večera. Celkovo zasahovalo 64 požiarnikov. Momentálne sa na mieste realizuje prvý míting veliteľov zahraničných posíl pre potreby výmeny informácií, skúseností z terénu a nastavenia taktiky zásahu na ďalšie dni. Za slovenskú stranu sa na ňom zúčastňuje veliteľ Modulu hasenia požiarov Peter Kovalík.

Ešte v nedeľu (8.8.) ráno vyrazilo do Grécka celkovo 75 slovenských hasičov s 30 kusmi techniky. Uviedol to slovenský minister vnútra Roman Mikulec. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v tejto súvislosti informovalo, že ide o bezprecedentne najväčší tím vyslaný do zahraničia na podobnú akciu.

Grécko podľa tamojšieho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa zápasí s prírodnou katastrofou nevídaných rozmerov. Mitsotakis v pondelkovom televíznom prejave uviedol, že v priebehu niekoľkých dní vypuklo v celej krajine 586 požiarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok