Neviete, kde sa v Bratislave zaočkovať? Bez registrácie vás vezmú v nemocniciach aj poliklinikách

TA3 TASR
10.8.2021 12:51

Ani po tom, ako Bratislavský samosprávny kraj dočasne uzatvoril veľkokapacitné očkovacie centrum na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave, sa nemusia obyvatelia obávať, že by sa nemali kde zaočkovať. Očkovanie bez registrácie je možné v niekoľkých nemocniciach a poliklinikách.

Lučenec
TASR/Lukáš Mužla

Samotný kraj očkuje na poliklinike Karlova Ves, kde je najbližšie naplánované očkovanie na sobotu (14. 8.), aj so zameraním na deti od 12 do 15 rokov.

Bratislavský kraj sa zároveň v súčasnosti pripravuje na výjazdy do obcí. "Kraj očkuje výjazdovo už od mája. Začali sme zariadeniami sociálnych služieb, potom sme očkovali nevládnych a ťažko mobilných pacientov v domácnostiach. Teraz sa pripravujeme na výjazdy do obcí," uviedol Jozef Gabík z oddelenia komunikácie s médiami a verejnosťou Úradu Bratislavského samosprávneho kraja.

Ak bude záujem, veľkokapacitné centrum otvoria

Veľkokapacitné očkovacie centrum zatvorilo dočasne svoje brány 7. augusta, kraj je však v prípade potreby a nárastu počtu záujemcov pripravený centrum opäť otvoriť. Zatiaľ posledný víkend hodnotí kraj v súvislosti s počtom očkovaných pozitívne. Zaočkovali viac ako 3400 ľudí, z čoho vyše 1540 prišlo bez pozvánky. Mierne sa čakalo predpoludním, popoludní už očkovanie išlo priebežne.

"Aby sme sa posledný deň nenudili, okolo desiatej došlo ku krátkemu výpadku elektrickej energie, čo nás na chvíľu úplne zabrzdilo a trochu predĺžilo čakanie. Ľuďom sme to vysvetľovali, myslím, že to pochopili a zobrali to športovo," skonštatoval Gabík. Podľa neho sa opäť potvrdilo, že ak si ľudia môžu sami vybrať termín, sú ochotní čakať.

Informácie o tom, kde sa v rámci Bratislavského kraja, rovnako aj ostatných krajov očkuje v najbližšej dobe bez registrácie, zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva SR na svojej webovej stránke. V Bratislave je to Univerzitná nemocnica s poliklinikou Milosrdní bratia, Onkologický ústav sv. Alžbety, Univerzitná nemocnica Bratislava Ružinov či UNB Staré Mesto. Prvou i druhou dávkou bez registrácie očkuje Poliklinika Mlynská dolina. Tento týždeň sa očkuje aj v Malackách, a to v stredu a štvrtok.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok