Gröhling chce zverejňovať mapu zaočkovanosti mladých ľudí

TA3
10.8.2021 11:10

Ministerstvo školstva chce v spolupráci s Národným centrom zdravotníckych informácií pravidelne zverejňovať mapy s percentami zaočkovanosti učiteľov, zamestnancov škôl a tiež 12 až 17-ročných mladých ľudí v jednotlivých okresoch.

V zahraničí sa na podpore očkovania zhoduje koalícia aj opozícia a podporuje fakty a rady odborníkov, uviedol minister školstva Branislav Gröhling na tlačovej konferencii spolu so zástupcami mladých ľudí a dodal, že "bohužiaľ, na Slovensku to tak nie je".

Minister vyzval mladých ľudí, aby dôverovali vedeckým poznatkom a výskumu, aby využili očkovanie pred začiatkom školského roka a rozprávali sa o ňom so svojimi rodičmi.

Percento zaočkovanosti mladých ľudí vo veku 12 až 17 rokov je v okrese Bratislava 43 %, v okrese Senec 38 %, v okrese Pezinok 35 %, v okresoch Žilina, Dunajská Streda a Malacky 27 %, v okresoch Trenčín, Trnava a Banská Bystrica 26 %. 

Najnižšia zaočkovanosť mladých ľudí vo veku 12 až 17 rokov je v okrese Medzilaborce - iba 6 %, v okrese Revúca 7 %, v okresoch Veľký Krtíš, Svidník, Rimavská Sobota, Poltár, Lučenec a Gelnica je to 8 %.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok