Londýnsky zdvíhací most Tower Bridge bol zaseknutý takmer 12 hodín

TA3 TASR
10.8.2021 10:32

Zdvíhací most Tower Bridge v Londýne, ktorý sa v pondelok zasekol v otvorenej polohe, v utorok nad ránom opäť sprejazdnili. Informovala o tom stanica BBC. Most bol zaseknutý takmer 12 hodín.

Tower Bridge bol zaseknutý takmer 12 hodín,
TASR/AP

K technickej poruche tohto historického mosta došlo po tom, ako sa otvoril pre prejazd veľkej drevenej dvojsťažňovej lode. Most opätovne sprístupnili pre dopravu o 03:45 h SELČ (01.45 h miestneho času). Polícia predtým šoférov a chodcov upozornila, aby sa danej oblasti vyhýbali. Prístupové cesty vedúce k mostu boli počas odstraňovania poruchy uzavreté.

Doprava sa spomalila

Odstavenie mosta spôsobilo v centre britskej metropoly značné dopravné zápchy; doprava sa spomalila na oboch stranách rieky Temža. Presná príčina poruchy sa zisťuje. Tower Bridge bol naposledy zaseknutý minulý rok v auguste.

Most, ktorý stavali osem rokov a uviedli do prevádzky v roku 1894, sa zvyčajne otvára približne 800-krát za rok. Tower Bridge naprojektoval architekt Horace Jones a patrí medzi najrušnejšie mosty v Londýne. Na zdvíhanie jeho rámov sa pôvodne používala para; v roku 1976 ju nahradila elektrická energia. V čase svojho vzniku bol Tower Bridge považovaný za najväčší a najsofistikovanejší zdvíhací most na svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok