V Sýrii v sobotu zahynulo až 76 ľudí napriek vyhlásenému prímeriu

TASR TA3
28.10.2012 09:10

V bojmi sužovanej Sýrii v sobotu aj naďalej dochádzalo k ozbrojeným stretom aj napriek štvordňovému prímeriu sprostredkovanom medzinárodným vyslancom pre Sýriu Lachdarom Bráhímím.

V Sýrii v sobotu zahynulo až 76 ľudí napriek vyhlásenému prímeriu
SITA

V sobotu večer už aktivisti informovali o najmenej 76 mŕtvych. Uviedla to agentúra AP.

Počas dňa najprv sýrske vládne vojnové lietadlo zrovnalo so zemou trojposchodovú budovu na predmestí Damasku, pričom pri útoku zahynulo osem ľudí. Povstalci neskôr odpálili vražednú bombu v aute neďaleko vojenského policajného tábora vo východnej oblasti v okolí Dajr az-Zaur a následne na jednotky spustili otvorenú paľbu, čo si rovnako vyžiadalo osem obetí. Sýrske observatórium pre ľudské práva so sídlom v Británii a Miestne koordinačné výbory ďalej informovali o delostreleckom vzájomnom ostreľovaní oboch strán najmä v severnej provincii Aleppo.

Prímerie počas najväčšieho moslimského sviatku íd al-adhá sa začalo v piatok a malo sa stať akýmsi odrazovým mostíkom na ceste k ukončeniu dlhotrvajúceho konfliktu v Sýrii, ktorý si už vyžiadal vyše 35.000 ľudských obetí. Už počas prvých hodín jeho trvania však bolo obojstranne porušené, pričom len samotný piatok si podľa aktivistov vyžiadal 151 ľudských životov. Nedávne udalosti preto vrhajú tieň pochybností na to, či bude konflikt možné urovnať diplomatickou cestou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok