Eurokomisia schválila štátnu pomoc pre športové kluby, celkovo dostanú desať miliónov

TA3 TASR
9.8.2021 13:20

Európska komisia v pondelok oznámila, že schválila slovenskú schému štátnej pomoci vo výške 10 miliónov eur na podporu profesionálnych športových klubov zúčastňujúcich sa na ligách v súvislosti s prepuknutím pandémie nového koronavírusu.

Slovan nastúpil na Tehelnom poli proti Young Boy Bern
TASR/AP

Schéma bola schválená podľa znenia dočasného právneho rámca štátnej pomoci, ktorý vlani na jar predložila eurokomisia. Verejná podpora bude mať formu priamych grantov a bude prístupná oprávneným klubom, ktoré v dôsledku pandémie a protipandemických opatrení slovenskej vlády zaznamenali výrazný pokles výnosov.

Cieľom schémy je riešiť potreby likvidity športových klubov a pomôcť im pokračovať v ich aktivitách počas trvania pandémie a po jej skončení.

Komisia zistila, že slovenská schéma je v súlade s podmienkami stanovenými v dočasnom právnom rámci, lebo poskytnutá finančná podpora nepresiahne 1,8 milióna eur v prospech jedného príjemcu a bude udelená najneskôr do 31. decembra 2021.

Exekutíva EÚ dospela k záveru, že toto opatrenie je nevyhnutné, vhodné a primerané na nápravu vážnej poruchy hospodárstva členského štátu a preto ho schválila.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok