Slovan prehral tretí zápas v rade

TA3
27.10.2012 20:28

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige tretí zápas v rade. V sobotu v domácom prostredí neuspeli s Metallurgom Novokuzneck, ktorému podľahli 2:4.

Za najlepších hráčov zápasu vyhlásili Ľubomíra Višňovského a Randyho Robitailla. Slovan má v tabuľke KHL naďalej na svojom konte 25 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 9. pozícia. Ďalší zápas v KHL odohrajú Bratislavčania v pondelok 29. októbra, keď v Slovnaft aréne od 19.00 h privítajú Amur Chabarovsk.

Slovan začal aktívne a po akcii Sigaleta mohol hneď v 1. min otvoriť skóre, puk po chybe Lazušina poskakoval v bránkovisku, ale za čiaru sa nedostal. Domáci sa tlačili pred bránku Metallurgu a boli lepším tímom. Museli si však dať pozor na rýchle výpady súpera. V 8. min skončila strela Metľuka spomedzi kruhov na hornej žŕdke bránky Slovana. V 11. min založil Višňovský šikovným uvoľnením v obrannom pásme rýchlu akciu, cez Vondrku sa puk dostal k Bližňákovi, ktorý zoči-voči nedal Lazušinovi šancu - 1:0. Slovan mal hru pod kontrolou a neustále ohrozoval súperovho gólmana. Domáci nevyužili množstvo dobrých šancí na skórovanie. Hostia niekoľkokrát nebezpečne zahrozili, ale Janus svoj tím podržal.

V 26. min Novokuzneck vyrovnal, keď puk poskakujúci v bránkovisku po sérii troch dorážok poslal do siete Černych. Hluché obdobie v hre Slovana využil Metallurg ešte raz, po 86 sekundách skóroval aj Randy Robitaille. Bratislavčanom trochu trvalo, kým sa otriasli. V 31. min individuálne prenikol pred bránku pri presilovke Višňovský a puk do siete dorazil Vondrka - 2:2. Hra bola vyrovnaná, "belasí" sa už nedostávali tak často k zakončeniu ako v prvej dvadsaťminútovke.

Slovenský zástupca v KHL prežil v úvode tretej časti hry presilovku súpera. Oba tímy čakali na chybu toho druhého, v obrane si dávali pozor a hra sa prelievala zo strany na stranu. V 47. min pri signalizovanom vylúčení Švarného trafil presne pod hornú žŕdku bránky Slovana krížnou strelou z ľavého kruhu Randy Robitaille - 2:3. Slovan sa snažil rýchlo vyrovnať, Lipianskeho strelu vytiahol tesne spred bránkovej čiary Kukľov. V drese Metallurgu žiaril brankár Lazušin, ktorý niekoľkokrát podržal spoluhráčov dobrými zákrokmi. Napriek veľkej snahe už domáci nič neurobili s výsledkom, skórovať nedokázali ani v záverečnej 89-sekundovej power-play. V hre bez brankára ešte inkasovali, dvanásť sekúnd pred záverečnou sirénou stanovil na konečných 4:2 pre Novokuzneck Vyglazov.

Výsledok - sobota:
Slovan Bratislava - Metallurg Novokuzneck 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
Góly: 11. Bližňák (Vondrka, Ľ. Višňovský), 31. Vondrka (Ľ. Višňovský) - 26. Černych (Žafiarov, Megalinskij), 28. R. Robitaille (Bumagin, Kagarlickij), 47. R. Robitaille (Kagarlickij, Demagin), 60. Vyglazov (Lazarev)
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Belov, Kulakov - Birin, Alexej Medvedev (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Zostavy:
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Štajnoch, Sekera, Sigalet, Boumedienne, Švarný - Šatan, Bližňák, Vondrka - Michel Miklík, Lipiansky, L. Hudáček - M. Daňo, A. Šťastný, Ölvecký - Kukumberg, Kytnár, Dravecký

Novokuzneck: Lazušin - Metľuk, Megalinskij, Romanov, Kukľov, Arzamascev, Sopel, Grišin, Islamov - Kagarlickij, R. Robitaille, Bumagin - Jefimov, Mereskin, Lazarev - Vyglazov, Černych, Žafiarov - Simon, Turukin, Matriakov

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, ktorý bol rýchly, agresívny a dôrazný. Škoda, že sa nám z aktivity v prvej tretine nepodarilo streliť viac ako jeden gól. V tretej tretine za vyrovnaného stavu bolo dôležité, kto dá tretí gól. Bohužiaľ, podarilo sa to súperovi. Prestrieľali sme ho, ale jeho hra bola efektívnejšia a odváža si tri body."

Anatolij Jemelin (tréner Novokuznecka): "Slovan je veľmi dobrý tím. Odohrali sme kvalitný zápas, ktorý bol dynamický. Všetci moji hráči splnili, čo mali. Musím im poďakovať, boli skvelí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok