Senica remizovala v Košiciach

TASR
27.10.2012 18:27

Úvod stretnutia patril Senici, keď po rohovom kope Viazanko v šestnástke nedovolene atakoval hráča hostí a hlavný arbiter v 9. minúte nariadil pokutový kop. Loptu na biely bod si postavil Piroska a oblúčikom otvoril skóre duelu - 0:1.

O štyri minúty neskôr sa pred bránou domácich dostal po prihrávke z pravej strany k lopte Diarrasoubba, no nezakončil presne. V 18. minúte napriahol takmer z 25 metrov hosťujúci Černý, lopta z jeho kopačka mierila iba nad bránu domácich. Košičania udreli v 22. minúte, z priameho kopu trafil presne Novák, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:1. Žlto-modrí ťahali svoje akcie cez rýchlonohého Nováka, ktorý zamestnával šestnástku hostí centrami z pravej strany. Jeden z nich prešiel v 42. minúte až na voľného Škutku a ten z bezprostrednej blízkosti i keď krkolomne poslal po prvý raz v stretnutí Košičanov do vedenia - 2:1.
Začiatok druhého dejstva poznačil hustý dážď, pričom prvá šanca prišla až v 56. minúte, keď hosťujúci Černý nebezpečne vystrelil z hranice šestnástky a lopta letela iba tesne nad brvno košickej brány. Na opačnej strane si v 63. minúte po rohovom kope najvyššie vyskočil Ostojič, ale hlavou mieril iba vedľa ľavej žrde senickej brány. Hostia vyrovnali v 72. minúte, keď brankár domácich na ťažkom teréne minul center z pravej strany a striedajúci Varadi poľahky poslal loptu za jeho chrbát - 2:2. V 85. minúte mal gól na kopačke Piroska, ktorý z priameho kopu poriadne natiahol Tofiloského, avšak domáci gólman sa vyznamenal. V 90. minúte sa ešte dostal do úniku domáci Viazanko, ale zoči-voči Švengerovi nepochodil.

 

MFK Košice - FK Senica 2:2 (2:1)
Góly: 22. Novák, 42. Škutka - 9. Piroska (z 11 m), 72. Varadi. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Hovančík, Bašista - Krajčík, Černý, 1050 divákov.

zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - Viazanko, Ostojič, Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík (46. Kuzma) - Novák (70. Karaš), Bukata, Matič (80. Tóth) - Škutka

FK Senica: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars - Kalabiška (71. Štepanovský) - Jaroslav Diviš, Černý (77. Križko), Kóňa, Piroska - Diarrasoubba (61. Varadi)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok