Úrad zasahuje proti kvízomatom, má za nimi stáť majiteľ viacerých nelegálnych herní

TA3 TASR
6.8.2021 13:34

Úrad pre reguláciu hazardných hier (ÚRHH) zasahuje v Nitre a Šali, kde z miestnych podnikov opätovne odstraňuje nelegálne kvízomaty. Podľa úradu ide o prevádzky, ktoré sú dobre známe z predchádzajúcich razií. „Stojí za nimi majiteľ viacerých nelegálnych herní vo Vrábľoch, v Šali či Galante, v ktorých prebehli zásahy na jeseň minulého roka,“ informoval úrad.

herňa automaty hazard 1140 px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Podľa slov generálneho riaditeľa ÚRHH Petra Andrišina sa majiteľ podnikov stále nepoučil. „Neustále ponúka miestnym obyvateľom hry na takzvaných kvízomatoch. Neodradilo ho ani to, že úrad mu v jeho prevádzkach zapečatil vlani dokopy už viac ako 60 zariadení a pravidelne, aj prostredníctvom médií, informoval, že akcie úradu v boji proti kvízomatom nekončia,“ uviedol Andrišin.

Razii, ktorá aktuálne prebieha v spolupráci s Finančnou správou SR, predchádzala vyhľadávacia činnosť, v rámci ktorej pracovníci úradu kontrolovali počas uplynulých týždňov viaceré prevádzky v kraji. „Cieľom bolo overiť si, či v tunajších podnikoch nedošlo k opätovnému spusteniu hrania nelegálnych hazardných hier. Toto podozrenie sa nám potvrdilo, v podnikoch v Nitre a Šali sme zaznamenali 14 kusov kvízomatov, medzi inými aj jeden nový typ stroja,“ skonštatoval Andrišin.

Úrad navyše zistil, že v miestnych podnikoch sa už nenachádzali stroje, ktoré boli zapečatené počas predchádzajúcich akcií, čím došlo zo strany majiteľa týchto prevádzok k mareniu výkonu dozoru. ÚRHH začal s opätovnou aktívnou dozornou činnosťou zameranou na kvízomaty po májovom otvorení barov a pohostinných zariadení. „Situáciu v krajoch plánujeme monitorovať aj naďalej a v prípade potreby opäť podnikneme kroky na odstránenie zariadení s nelegálnymi hazardnými hrami z trhu,“ dodal Andrišin.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok