Čierny scenár sa stal skutočnosťou, v Poľsku dominuje delta variant

TA3 TASR
4.8.2021 19:29

Nákazlivejší variant delta už tvorí v Poľsku 80 percent prípadov nákazy vírusom SARS-CoV-2. Oznámil to v stredu tamojší minister zdravotníctva Adam Niedzielski.

Delta Poľsko
TASR/AP (ilu)

"Čierny scenár sa stal skutočnosťou. Variant delta, ktorý je skutočnou hrozbou z hľadiska nových infekcií, sa stáva v Poľsku dominantným," povedal Niedzielski.

Šéf poľského rezortu zdravotníctva ďalej uviedol, že nie je v tejto chvíli jasné, ako virulentná je táto mutácia vírusu, alebo či jej šírenie povedie k zvýšeniu hospitalizácií v Poľsku. Niedzielski dodal, že celkový počet hospitalizácií v Európe je v tejto chvíli oveľa nižší ako počet infekcií, čo je podľa neho výsledkom očkovania. V Poľsku je plne zaočkovaných už vyše 17,5 milióna obyvateľov.

Štátny tajomník poľského rezortu zdravotníctva Waldemar Kraska v stredu v Senáte povedal, že naši severní susedia by mali v auguste dostať ďalšie dodávky vakcín. Od konzorcia Pfizer/BioNTech očakávajú vyše štyri milióny očkovacích látok. Spoločnosť Moderna by mala dodať ďalšie dva milióny a firma Johnson & Johnson garantuje dodávku takmer 800-tisíc jednodávkových vakcín Janssen.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok