Baláž s Botekom postúpili do semifinále K2 na 1000 metrov

TA3 TASR
4.8.2021 07:08

Slovenský dvojkajak v zložení Samuel Baláž, Adam Botek sa na OH 2020 v Tokiu prebojoval do štvrtkového semifinále K2 na 1000 m. Vicemajstri Európy z Poznane skončili v druhom štvrťfinále druhí so stratou necelej sekundy na austrálsky tandem Riley Fitzsimmons, Jordan Wood.

Baláž s Botekom postúpili do semifinále K2 na 1000 metrov
TASR/Michal Svítok

V silne obsadenej úvodnej rozjazde obsadili Baláž s Botekom tretiu priečku za ďalšou austrálskou dvojicou Thomas Green, Jean van der Westhuyzen a nemeckými majstrami sveta Maxom Hoffom a Jacobom Schopfom. Prvé dve lode sa kvalifikovali priamo do semifinále. 

Vo štvrťfinále si Baláž s Botekom od úvodných metrov strážili postupovú priečku. V tomto roku dosiahli medailové umiestnenie na oboch vrcholných podujatiach, na ktorých štartovali. V úvodnom kole Svetového pohára v Szegede finišovali tretí a aj v Tokiu patria ku kandidátom na cenné kovy.

Vyskúšali si vietor do chrbta

"Odviedli sme svoju robotu a postúpili do semifinále. Vo štvrtok nás čaká nový deň. Rozjazda nebola zlá, predviedli sme svoj štandard. Austrálčania išli veľmi dobre, vytvorili olympijský rekord a zdolali aj Nemcov. V semifinále musíme ísť od začiatku naplno a snažiť sa vytvoriť si náskok pred našimi súpermi, aby sme do cieľa prišli na postupovej priečke," uviedol Baláž pre RTVS.

Botekovi neprekážalo, že museli absolvovať aj štvrtfinále. "Konečne sme si mohli vyskúšať aj vietor do chrbta. Som rád, že sme si dali dve jazdy, Musíme teraz zregenerovať a dobre sa pripraviť na štvrtok, keď je na programe semifinále aj finále."  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok