EÚ predbehla Spojené štáty. Plne zaočkovaná je už polovica populácie

TA3 TASR
3.8.2021 16:53

Polovica populácie členských krajín Európskej únie je plne zaočkovaná proti ochoreniu Covid-19. Vyplýva to z údajov od oficiálnych zdrojov, o ktorých informovala tlačová agentúra AFP. EÚ podľa nich predbehla v miere zaočkovanosti Spojené štáty.

V Rusku opäť zaznamenali rekordný denný počet obetí
TASR/AP

Celkovo to predstavuje 223,8 milióna ľudí, ktorí dostali v krajinách EÚ dve dávky proticovidových vakcín, jednu dávku po zotavení sa z tejto choroby alebo jednodávkovú vakcínu, píše AFP. Z 27 členských štátov EÚ zatiaľ len 13 prekročilo 50-percentnú hranicu plne zaočkovanej populácie. 

Najviac úplne zaočkovaných obyvateľov v Únii majú Malta (74 percent), Belgicko (59 percent) a Španielsko (58 percent). Nadpolovičnú hranicu prekročili aj tri najľudnatejšie krajiny eurobloku: Taliansko (54 percent), Francúzsko (53 percent) a Nemecko (52 percent). Najmenej zaočkovaných obyvateľov aj naďalej hlásia Bulharsko (14 percent) a Rumunsko (25 percent).

Takmer 60 percent populácie EÚ (59,5 percenta) dostalo najmenej jednu dávku očkovacej látky, čo predstavuje 265,9 milióna ľudí. Európska únia predbehla v miere zaočkovanosti proti koronavírusu 1. augusta Spojené štáty, kde je v súčasnosti plne zaočkovaných 49,7 percenta populácie.

Podľa AFP každý deň minulého týždňa podala EÚ ako celok očkovacie dávky 0,6 percenta svojej populácie, čo je miera, ktorá sa v posledných dňoch znižuje, ale zostáva trikrát vyššia ako v USA (0,2 percenta).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok