Trenčín zdolal lídra zo Zvolena, Žilina sa dotiahla na Poprad

TASR, SITA, TA3
26.10.2012 21:04

Hokejisti Trenčína pokračujú po príchode Tomáša Kopeckého v zlepšených výkonoch, keď v piatkovom zápase 14. kola zdolali na domácom ľade po predĺžení lídra zo Zvolena 4:3 a dosiahli tak tretie víťazstvo za sebou.

Naplno zabrala posledná Žilina, ktorá vyhrala nad Martinom 3:2 a bodovo sa dotiahla na v Piešťanoch neúspešný Poprad. Druhú priečku si upevnila Nitra vďaka triumfu 3:1 nad Skalicou a Košice potvrdili úlohu favorita v domácom dueli s Banskou Bystricou.

HK Nitra - HK 36 Skalica 3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Góly: 7., 60. Segľa, 19. Jokila - 12. Vyrúbalík. Rozhodovali: Baluška - Brath, Návratek, vylúčení: 1:4, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2678 divákov

V zápase sa prví gólovo presadili domáci hráči, keď v 7. min Martin Segľa prešiel cez obrancu a z pravej strany prekonal Romančíka. V 12. min bolo vyrovnané, Bezúch spomedzi kruhov prihral puk na modrú čiaru a Vyrúbalík ho poslal do siete. Minútu pred koncom prvej tretiny išli Nitrania znovu do vedenia, keď prihrávku Hamráka zužitkoval Jokila.

Druhá časť stretnutia sa hrala znovu v rýchlom tempe, no bez gólového efektu. Najbližšie ku gólu mal Skaličan Kudrna, v oslabení pokoril brankára domácich, no netrafil odkrytú bránku.

V prvej polovici tretej tretiny si domáci vypracovali sériu gólových príležitostí, najväčšiu po perfektnej Stümpelovej asistencii nepremenil Jokila. Napokon domáci predsa len skórovali, keď Segľa dve sekundy pred koncom riadneho hracieho času pri hre hostí bez brankára stanovil konečné skóre stretnutia na 3:1. 

Hlasy:

Karol Kolečáni (tréner Nitry): "Hrali sme pred skvelou diváckou kulisou, pred akou sa zlý hokej ani nedá hrať. Dnes boli fanúšikovia našim šiestym hráčom. Sme radi, že sme získali tri body, chlapcom sa chcem poďakovať za výkon."

Peter Oremus (tréner Skalice): "Postarali sme sa o pekný hokej pred výbornou návštevou, v Nitre ľudia hokeju rozumejú, tlieskali nám i domácim. Mali sme dobré momenty, no s jedným gólom sa v Nitre nedá zvíťaziť. Za svoj výkon sa však hanbiť nemusíme ."


MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Góly: 3. O. Ďuriš, 21. Brcko, 22. Krajči - 16. Markovič, 44. Beran. Rozhodovali: Jonák - Holienka, Valach, vylúčení: 8:6, navyše: Krajči (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 1264 divákov

Lepší vstup do zápasu mali Žilinčania, keď v 3. min strelu Dlouhého tečoval Ďuriš za chrbát Šureka - 1:0. V nasledujúcich minútach mali dobré príležitosti Škoda i Važan, ale stav sa nemenil. Martinčanom nepodarilo vyrovnať pri vylúčení Krajčiho, keď mali permanentný tlak. Markovičovi sa podarilo vyrovnať až pri vylúčení Dlouhého.

Žilinčania mali raketový nástup do druhej tretiny, keď po 23 s Brcko vsietil druhý gól, ktorý hlavný rozhodca Jonák uznal až po porade s videorozhodcom. Neprešla ani minúta a domáci útočník Krajči poľahky ušiel hosťujúcej obrane a do poodkrytej bránky zvýšil na rozdiel dvoch gólov.

V úvode záverečného dejstva mali Martinčania skvelú príležitosť na zníženie náskoku domácich, 59-sekundovú početnú prevahu využili po 35 sekundách, keď kapitán Beran vsietil kontaktný gól. Žilinčania v 48. min mohli zvýšiť svoj náskok ale Kokavec po nezištnej prihrávke Škodu mieril len do Šureka. Martinčania v záverečnej 10-minútovke zvýšili svoje úsilie. V 56. min sa vo výbornej šanci ocitol Fadrný, ale domáci gólman príležitosť zlikvidoval. Martinčanom nepomohla ani hra bez brankára v závere duelu.

Hlasy:

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "Prvá tretina bola vyrovnaná, v druhej sme viedli 3:1 a utvorili sme si množstvo ďalších šancí. Hráčom som hovoril, že keď Martin prehráva aj o dva góly, netreba to podceniť. Niektorí si však moje slová nezobrali k srdcu, žiaľ, nepochopili to. V záverečnej tretine Martin pritlačil a pri príležitosti Fadrného sme mali šťastie, že nepremenil. Som šťastný, že po dlhšom čase sme získali tri body. "

Róbert Pukalovič st. (tréner Martina): "Ak mám hodnotiť zápas, v prvej tretine sme hrali to, čo sme si predsavzali. Druhá však bola katastrofálna. Za tretiu chcem pochváliť hráčov, ktorí zrazu začali lepšie korčuľovať, mali lepší pohyb. Presne to, čo sme mali hrať od začiatku. Aj v tomto zápase sme sa presvedčili o tom, že je to v hlavách hráčov, aby od úvodných minút hrali to, čo si povieme."



Dukla Trenčín - HKM Zvolen 4:3 pp (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Góly: 11. Koma, 28. Sojčík, 47. Kopecký, 65. Tybor - 36. Zuzin, 40. Škvaridlo, 49. Brabenec. Rozhodovali: Johansson (Švéd.), Müllner - Šefčík, Výleta, vylúčení: 7:5, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 3190 divákov

Domáci sa snažili hrať pozorne v obrane, takže v úvodnej časti súpera do nebezpečných šancí príliš nepúšťali. Naopak, jeden z trenčianskych útočných pokusov sa vydaril v 11. min, keď Koma strelou od modrej čiary využil presilovku a domáci sa ujali vedenia. V pomerne svižnom zápase potom Zvolen pridal na útočnej aktivite. Trenčiansky gólman Kristín však chytal spoľahlivo.

V polovici stretnutia mali domáci k dispozícii ďalšiu početnú výhodu. V neprehľadnej situácii pred bránkou sa najlepšie zorientoval Sojčík, ktorý poslal puk bekhendom do odkrytej bránky a v 28. min Trenčín viedol o dva góly. V závere druhej tretiny sa hosťom konečne podarilo prelomiť súperovu defenzívu, počas presilovky rýchly útočný vpád dvojice zvolenských hráčov zakončil Zuzin do prázdnej bránky. Hostia roztočili pred trenčianskou bránkou riadny kolotoč, ktorý vyústil do ďalšej presilovky a tú 40 s pred druhou sirénou zužitkoval na vyrovnanie Škvaridlo, keď prestrelil brankára spomedzi kruhov.

V tretej tretine sa prakticky začínalo odznova a zápas dostal zaujímavý spád. V 47. min Trenčín opäť viedol, Kopeckého strela švihom z medzikružia sa od žŕdky odrazila do siete. Presne o dve minúty však hostia opäť vyrovnali, pretože Hraškovu delovku od modrej tečoval Brabenec presne do šibenice. Hra sa potom prelievala zo strany na stranu vrátane niekoľkých sľubných šancí, ale na rad muselo prísť aj predĺženie. Doň vstúpil Zvolen s výhodou presilovky, Kristín však všetky štipľavé strely zlikvidoval. Rozhodnutie padlo 9 s pred koncom, keď Tybor vyzvŕtal obranu a od žŕdky zavesil víťazný gól Trenčína.

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Trenčína): "Videli sme veľmi dobrý zápas, v ktorom sme síce viedli 2:0, ale potom sme prestali hrať a súper prevzal iniciatívu. Podarilo sa nám vyrovnať a hoci v tretej tretine sme ešte raz viedli, aj o tento tesný náskok sme ešte prišli. V samom závere riadneho hracieho času sme dokázali ustáť zvolenský tlak a v predĺžení i presilovku nášho súpera, takže v posledných sekundách predĺženia sme sa mohli radovať, keď nám vyšla pekná kombinačná akcia. Remíza v tomto stretnutí bola spravodlivá, získané dva body sme si museli poriadne vydrieť."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Diváci videli naozaj zaujímavý zápas z taktickej i hernej stránky, pretože sa zišli silné mužstvá. My sme dokázali zlikvidovať súperov dvojgólový náskok, potvrdili sme v tomto náročnom stretnutí svoju kvalitu. Záver zápasu však bol pre nás veľmi krutý. Hoci sme získali bod, mohli sme určite aj viac, súper však bol o niečo efektívnejší ako my."



HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 4:0 (3:0, 1:0, 0:0)
Góly: 6. Haščák, 14. Slovák, 18. Jenčík, 33. Novotný. Rozhodovali: J. Konc - M. Korba, P. Korba, vylúčení: 5:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 21. Slipčenko (B. Bystrica) namiesto Dzubinu, 22. Styk (B. Bystrica) zapojil sa do hry, 8347 divákov - vypredané

Zaplnenú Steel Arenu mohol už v 3. min potešiť Haščák a hneď po ňom Pašek, ale Dzubina podržal Banskú Bystricu. V 6. min však banskobystrický gólman inkasoval, keď Haščák už po 11 sekundách potrestal vylúčenie Bambúcha. Od modrej sa potom pokúšal vyrovnať Grman a aj strela Nemčeka skončila v lapačke Hyláka. V 14. min sa výbornou individuálnou akciou blysol Haščák, Slovák dal už len jej gólovú bodku. V 18. min to bolo už 3:0, keď strelou švihom Jenčík prekonal Dzubinu.

Pri hre 4 proti 4 sa v úvode druhej tretiny dostal do nájazdu Pašek, ale bekhendom neprekonal brankára Slipčenka, ktorý vystriedal Dzubinu. Zblízka potom mieril nad bránku Haščák, veľa nechýbalo ani sťahovačke Richarda Hunu. V 33. min parádne vymietol pravý kút banskobystrickej bránky Novotný - 4:0. Piaty gól mal na hokejke Jenčík, ale Slipčenko vystihol hokejkou jeho úmysel. Gólom sa neskončila ani možnosť Novotného. "Barani" mohli skórovať tesne pred druhou sirénou, ale po strele Nemčeka Hylák aj so šťastím na dvakrát puk prikryl.

V tretej tretine domáci kontrolovali náskok, poistiť ho mohol Marcinko, ale trafil len spojnicu. Hylák potom vychytal Ziga. Stopercentnú možnosť nevyužil v polovici tretej časti Róbert Huna.

Hlasy:

Pavol Zůbek (asistent trénera Košíc): "Naše mužstvo dnes začalo s obrovskou chuťou. Mali sme dobrý vstup do zápasu, dobrý pohyb a chuť po víťazstve. V prvej tretine sme súperovi odskočili na 3:0 a aj v druhej tretine sme boli aktívni. Nevyšlo nám niekoľko samostatných nájazdov, keď brankár hostí mužstvo podržal. Tak vyzerá zápas, keď mužstvo drie celých 60 minút. Od tohto výkonu sa musíme odraziť."

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Začali sme až príliš ustráchane, dostali sme prvý gól a posadili sme domácich na koňa. Potom sme trochu aj my vystrčili rožky, vypracovali sme si nejaké šance, ale tie sme nepremenili. Prišli sme do Košíc niečo uhrať, trochu viac domácich potrápiť. Otázka však znie, či pri skladbe nášho mužstva máme na viac."



ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Nemec, 20. Drgoň, 34. J. Ručkay, 60. Stupka - 20. Balán Rozhodovali: Goga - J. Tvrdoň, P. Tvrdoň, vylúčení: 4:6, navyše: Nikkilä (Poprad) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2384 divákov

Do stretnutia vstúpili aktívnejšie Popradčania, domáci pôsobili ustráchaným dojmom. V 7. min sa však dostali do vedenia, prihrávku S. Salijiho zužitkoval na otvorenie skóre Nemec. O dve minúty neskôr hosťujúci Vandas takmer vyrovnal, osamotený sa ocitol sám pred brankárom, no v koncovke zlyhal. V 11. min mohol Nemec pridať svoj druhý presný zásah, zblízka však neprekonal Nikkiläho. Domáci prevzali iniciatívu, ktorá v 20. min vyústila do presilovkového gólu Drgoňa. Piešťanci však následne inkasovali, tesne pred odchodom do šatní znížil na rozdiel jediného gólu Balán.

V 25. min mali domáci dve veľké gólové príležitosti, no ani jednu nevyužili. Podarilo sa im to až v 34. min. Peknú akciu vymyslela bratská dvojica Ručkayovcov, do gólovej listiny sa zapísal Jakub. Druhé dejstvo uzavrela Urbanova prudká strela, za chrbtom popradského brankára však neskončila.

Tretia tretina mala vyrovnaný priebeh. Domáci sa v nej snažili zvýšiť svoje vedenie, ale pozahadzovali viacero šancí. Príležitosti nepremenili postupne bratia Ručkayovci, Otčenáš, ani Brňák. V záverečnej minúte stretnutia Stupka zoči-voči Nikkiläovi neuspel, no svoju chybu napravil o 20 s neskôr a strelou do prázdnej bránky počas power-play hostí stanovil konečné skóre stretnutia na 4:1

Hlasy:

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Chceli sme nadviazať na kvalitné výkony z ostatných zápasov. Hrali sme proti Popradu, ktorého aktuálne postavenie v tabuľke nezodpovedá kvalite jeho kádra. V úvodnej tretine sme strelili dva góly, ale opäť sme nezvládli záver tejto časti hry. V kabíne sme hráčom povedali, čo musia zlepšiť a od druhého dejstva sme kontrolovali hru a pridali sme aj tretí gól. V závere sa nám podarilo streliť štvrtý gól a po sérii stretnutí, v ktorých sme absolvovali samostatné nájazdy, sme konečne vyhrali v riadnom hracom čase."

Jozef Škrak (tréner Popradu): "Diváci videli kvalitný extraligový hokej s vysokým nasadením. Zápas sa zlomil v druhej tretine, v ktorej sme si utvorili tlak a šance. Urobili sme však chybu a domáci v prečíslení strelili svoj tretí gól, ktorý bol rozhodujúci. Chlapcom nemôžem uprieť snahu a bojovnosť, no nevyužili sme ponúknuté šance a Piešťanci zaslúžene zvíťazili."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok