Východ rozširuje možnosti očkovania. Vakcínu ponúknu aj pri autobusových staniciach

TA3 TASR
2.8.2021 17:22

Košický samosprávny kraj bude v utorok a stredu očkovať proti ochoreniu COVID-19 v blízkosti autobusových staníc v Košiciach a Michalovciach. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Východ rozširuje možnosti očkovania. Vakcínu ponúknu aj pri autobusových staniciach
TASR

„Okrem vakcinačných centier, miest, obcí a mestských častí očkujeme aj v marginalizovaných komunitách, zariadeniach sociálnych služieb, vo väznici, ale aj vo farnostiach či pred nákupnými centrami. Teraz pridávame možnosť vakcinácie cestujúcim, ktorí čakajú na svoje autobusové či vlakové spojenie a doposiaľ možno nemali čas dostaviť sa do očkovacieho centra,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka s tým, že zdravotníci budú podávať jednodávkovú vakcínu Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

Vo štvrtok (5. 8.) bude očkovací autobus pristavený pred obchodným centrom na ulici Andreja Sládkoviča v Michalovciach a v piatok (6. 8.) od 8.30 do 18.00 h pred nákupným centrom Pri prachárni v Košiciach.

Tento týždeň plánujú zdravotníci KSK podať vakcínu v 23 obciach, mestách či mestských častiach vrátane jednej firmy, autobusových staníc, nákupných centier a väznice. K dispozícii budú dve veľkokapacitné očkovacie centrá. V Spišskej Novej Vsi v pondelok očkujú vakcínou Moderna. V sobotu (7. 8.) ráno je v Košiciach naplánované očkovanie detí, a to vakcínou od Pfizer/BioNTech. Rovnakú vakcínu budú dopoludnia podávať aj dospelým záujemcom. Popoludní je zas naplánované očkovanie jednodávkovou vakcínou Janssen.

KSK pripomína, že v teréne doposiaľ zaočkovali takmer 30.000 ľudí. Počas minulého týždňa zaočkovala výjazdová služba spolu približne 2650 obyvateľov. Od spustenia očkovania podali okolo 247.000 vakcín proti ochoreniu COVID–19.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok