Počet zaočkovaných v Bratislave sa blíži k 60 percentám, cieľom sú aspoň tri štvrtiny

TA3 TASR
2.8.2021 12:01

V Bratislave je prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19 zaočkovaných 58 percent obyvateľov. Druhú dávku vakcíny dostalo už 54 percent Bratislavčanov. Informuje o tom hlavné mesto, odvoláva sa pritom na oficiálne údaje Inštitútu zdravotných analýz a Štatistického úradu SR k 30. júlu.

Zdá sa, že sme sa poučili. Klempa verí, že ďalšiu vlnu pandémie zvládneme lepšie
TASR/Pavel Neubauer

Zaočkovaných prvou dávkou vakcíny bolo doteraz 256.123 obyvateľov hlavného mesta, druhú dávku dostalo 235.933 Bratislavčanov. Mesto Bratislava má šancu dosiahnuť kolektívnu imunitu proti ochoreniu ovid-19. Pre dosiahnutie tohto cieľa je podľa magistrátu potrebné, aby bolo zaočkovaných aspoň 75 percent obyvateľov Bratislavy (330.750 obyvateľov). Túto hranicu si určilo mesto po konzultácii s odborníkmi.

"Ak budeme mať dostatočný počet zaočkovaných, títo dokážu svojou imunitou ochrániť aj tých nezaočkovaných, lebo nebudú vhodné podmienky na komunitné šírenie vírusu," skonštatovala bratislavská samospráva.

Pre čo najrýchlejšie dosiahnutie kolektívnej imunity prichádza hlavné mesto spolu s Dopravným podnikom Bratislava aj so súťažou o 60 celoročných predplatných cestovných lístkov na MHD. Chce ňou motivovať tých, ktorí sa ešte rozhodujú, či sa dajú zaočkovať proti ochoreniu Covid-19, a zároveň odmeniť tých, ktorí už zaočkovaní sú.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok