Kim dal zabiť generála, opil sa počas štátneho smútku

SITA
26.10.2012 13:21

Nádej, že následník severokórejskej dynastie bude ľudskejší ako jeho predchodcovia, pravdepodobne zhasla. Kim Čong-un sa kruto pomstil jednému z najvyššie postavených dôstojníkov svojej armády Kimovi Čolovi.

Kim dal zabiť generála, opil sa počas štátneho smútku
SITA

Dôvodom bolo, že nerešpektoval 100 dní trvajúci štátny smútok za jeho zosnulého otca Kima Čong-ila a napriek zákazu pil alkohol.

Kim Čong-un mal následne nariadiť jeho popravu, ktorú vykonali prostredníctvom "mínometov," píše britský denník Daily Mail.

"Vyzerá to tak, že Kim Čong-un si upevňuje svoju moc," cituje spravodajský portál Chosun.com juhokórejského poslanca Joona Sang-hjuna.

Kim Čol je podľa Daily Mail doteraz najvyššie postaveným predstaviteľom režimu, ktorého dal Kim Čong-un zavraždiť alebo popraviť. Nie je však jediný - mladý vládca podľa juhokórejskej tlače rozhodol o zabití už 14 členov komunistickej strany, vlády alebo armády.

Mladý Kim, ktorý má približne 28 rokov, prevzal vedenie chudobnej, avšak jadrovým arzenálom vybavenej krajiny po smrti svojho otca v decembri minulého roka. Pokračuje tak v komunistickej dynastii, ktorú založil ešte Kim Il-sung (Kim Ir-sen).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok