Počet hladujúcich ľudí sa vo svete zvýši, upozorňujú organizácie OSN

TA3 TASR
31.7.2021 13:40

Hladomor v najbližších troch mesiacoch zasiahne 23 oblastí na svete. Najväčšie nebezpečenstvo hrozí v etiópskom štáte Tigraj, na juhu Madagaskaru, v Jemene, Južnom Sudáne a severnej Nigérii, informovala v piatok tlačová agentúra AP s odvolaním sa na správu organizácií OSN.

Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) a Svetový potravinový program (WFP) vo svojej najnovšej správe uviedli, že potravinová nedostatočnosť sa pravdepodobne prehĺbi medzi augustom a novembrom.

V Etiópii sa podľa týchto organizácií množstvo ľudí, ktorým hrozí hladomor a smrť, zvýši na 401 000. Stane sa tak v prípade, že tejto krajine nebude včas poskytnutá humanitárna pomoc.

Viac než 41 miliónom ľudí hrozí, že ich postihne hladomor, ak okamžite nedostanú pomoc.

Južnú časť Madagaskaru postihlo najhoršie sucho za uplynulých 40 rokov, úrodu ohrozujú škodcovia a ceny potravín sa zvyšujú, píše AP. Do septembra by mal hladomor v tejto oblasti postihnúť 14 000 ľudí a do konca roka by sa tento počet mal zvýšiť až na 28 000.

FAO a WFP vo svojej májovej správe uviedli, že v roku 2020 trpelo vážnym nedostatkom potravy najmenej 155 miliónov ľudí na celom svete, čo je v porovnaní s rokom 2019 nárast o viac ako 20 miliónov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok