Dejisko olympijských hier eviduje rekordný nárast infikovaných

TA3 TASR
31.7.2021 12:40

Japonské Tokio hlási ďalší koronavírusový rekord. V dejisku letných olympijských hier za posledný deň pribudlo až 4058 nových infikovaných. To je najviac od začiatku podujatia.

Nové prípady prekonali predchádzajúci rekord 3865 prípadov, dosiahnutý vo štvrtok. Rekordné počty nakazených Tokio hlásilo už tretí deň za sebou. Počet nových prípadov v celom Japonsku zároveň vo štvrtok po prvýkrát prekročil hranicu 10.000 infekcií. V súvislosti s koronavírusovou pandémiou sa japonská vláda v piatok rozhodla predĺžiť v Tokiu núdzový stav až do 31. augusta a zaviesť protipandemické opatrenia v štyroch ďalších regiónoch.

Organizátori letných olympijských hier zaznamenali v sobotu 21 nových prípadov nákazy, medzi nakazenými nie sú športovci, píše Kjódó. Organizátori však trvajú na tom, že olympijské hry nemajú vplyv na pandemickú situáciu v Tokiu, pretože neevidujú, že by nákazu medzi obyvateľmi rozšíril niektorí z účastníkov hier.

Podľa japonského ministra zdravotníctva Norihisu Tamuru je dôvodom stúpajúceho počtu prípadov najmä nákazlivejší variant delta, ktorý je v súčasnosti zodpovedný za približne polovicu nových prípadov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok