Rehák Štefečeková s Vargom skončili v mix trape na štvrtom mieste

TA3 TASR
31.7.2021 07:29

Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe Zuzana Rehák Štefečeková s Erikom Vargom obsadili v mix trape na OH 2020 v Tokiu štvrté miesto. V súboji o bronz prehrali s americkým tandemom Madelynn Ann Bernauová, Brian Borrows až v dodatkovom rozstrele.

Rehák Štefečeková s Vargom skončili v mix trape na štvrtom mieste
TASR

V dramatickom dueli o 3. miesto viedli Rehák Štefečeková s Vargom o tri rany, no Američanom sa podarilo vyrovnať a Bernauová mohla záverečným výstrelom rozhodnúť o zisku bronzu pre USA. Minula však terč a tak nasledoval rozstrel. V ňom spravila Rehák Štefečeková celkovo svoju siedmu chybu v dueli o bronz, čo slovenskú dvojicu pripravilo o cenný kov.

V kvalifikácii obsadili Slováci tretie miesto, keď trafili 146 terčov. Majstrom sveta z juhokórejského Čchangwonu z roku 2018 nevyšiel úvod, v prvej položke minuli tri terče a boli mimo elitnej desiatky. V druhej časti však zostrelili všetkých 50 asfaltových holubov a prepracovali sa na štvrtú priečku. V tretej sérii zaznamenali jeden chybný výstrel, čo znamenalo postup do boja o bronz. Rehák Štefečeková nevyužila šancu na zisk druhej tokijskej medaily, v individuálnom trape získala vo štvrtok zlato.

"Boli sme veľmi blízko, k medaile nám chýbal kúsok šťastia. Odviedli sme však skvelú prácu a aj štvrté miesto je krásny úspech. S našou robotou som spokojný," povedal v prvej reakcii pre RTVS Varga, ktorý sa ani na štvrtej olympiáde nedočkal medailového umiestnenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok