Muž z Británie ubodal deväť mačiek. Odsúdili ho na viac ako päť rokov väzenia

TA3 TASR
30.7.2021 21:22

Bývalého pracovníka bezpečnostnej služby z britského prímorského mesta Brighton, ktorý na smrť ubodal deväť mačiek, odsúdili v piatok v súvislosti s týmto činom na päť rokov a tri mesiace odňatia slobody.

čierna mačka povery poverčivosť 1140px (ČTK)
ČTK

Steve Bouquet (54) bol usvedčený z napadnutia 16 mačiek medzi rokmi 2018 až 2019. Deväť mačiek jeho útok neprežilo. Pojednávania na súde sa v piatok zúčastnili aj viacerí majitelia napadnutých zvierat. Tým sa v zmienených rokoch často stávalo, že nachádzali svoje domáce zvieratá zakrvavené na prahu svojich dverí. Podľa prokurátorky Jayne Cioffiovej "nikto nedokáže pochopiť, čo muža viedlo" k takýmto skutkom.

"Tento prípad je tragický pre všetkých majiteľov (mačiek), ktorých sa dotkol. Steve Bouquet nie len, že vystavil každé zviera hroznému utrpeniu, ale spôsobil tiež ozajstnú traumu ich majiteľom, z ktorých mnohí našli svoje milované domáce zvieratá krvácajúce a ranené," uviedla Cioffiová.

Bouquet odmieta, že by bol do útoku na mačky zapletený. Zachytila ho však bezpečnostná kamera jedného z majiteľov napadnutých zvierat. Okrem toho prokuratúra uviedla, že u neho našla nôž, na ktorom sa podľa rozboru DNA nachádzala mačacia krv. V telefóne mal tiež uloženú fotografiu mŕtvej mačky.

Súd Bouqueta uznal za vinného z toho, že na verejnosti nosil nôž, ako aj zo 16 prípadov ublíženia domácim zvieratám patriacim inými ľuďom. Ide o trestný čin, za ktorý hrozia páchateľov vyššie väzenské tresty než za týranie zvierat.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok