Poisťovne preplatia kúpeľnú liečbu, absolvovať ju môžete aj v zahraničí

TA3 TASR
30.7.2021 08:06

Kúpeľnú liečbu môže pacient absolvovať na Slovensku, ale aj v členských štátoch Európskej únie. Zdravotné poisťovne liečbu preplatia, nemusí však ísť o plnú sumu. Pripomenuli to všetky tri zdravotné poisťovne.

Trenčianske Teplice kúpele dovolenka (SITA)
SITA

Kúpeľnú liečbu je možné absolvovať aj v zahraničí. Najskôr pacient potrebuje schválenie od zdravotnej poisťovne. "Následne absolvujete liečbu vo vami vybraných kúpeľoch v zahraničí, uhradíte ju a požiadate o refundáciu svoju poisťovňu. Tá vám uhradí priemernú zmluvnú cenu dohodnutú so slovenskými poskytovateľmi za poskytnutú zdravotnú starostlivosť," vysvetlila hovorkyňa Union zdravotnej poisťovne Beáta Dupaľová Ksenzsighová.

Záujem o kúpeľnú liečbu v zahraničí nie je vysoký. "V roku 2020 schválila Všeobecná zdravotná poisťovňa 14 poistencom úhradu cezhraničnej kúpeľnej liečby. V roku 2021 zatiaľ VšZP schválila úhradu cezhraničnej kúpeľnej liečby siedmim poistencom," spresnil hovorca VšZP Matej Neumann.

Ešte menej záujemcov o kúpele v zahraničí eviduje zdravotná poisťovňa Dôvera. "V minulom roku sme schválili šesť žiadostí, v tomto roku sme zatiaľ nedostali ani jednu," uviedol PR špecialista poisťovne Matej Štepianský.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok