Nemecká vláda upravuje podmienky vstupu do krajiny, vyžadovať budú tieto potvrdenia

TA3 TASR
29.7.2021 19:27

Nemecká vláda plánuje od najbližšieho víkendu zaviesť pre osoby prichádzajúce do Nemecka povinnosť preukázať sa potvrdením o očkovaní proti novému koronavírusu, prekonaní ochorenia COVID-19 alebo negatívnym výsledkom testu. S odvolaním sa na vládne zdroje o tom vo štvrtok informovala agentúra Reuters.

koronavírus Nemecko testovanie 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Nemecko v súčasnosti vyžaduje potvrdenie o imunizácii či negatívny výsledok testu iba od osôb, ktoré prichádzajú z krajín s nepriaznivou epidemickou situáciou. Ide o tzv. rizikové oblasti, oblasti s vysokou incidenciou nákazy koronavírusom či regióny, kde sa vyskytujú nové varianty ochorenia koronavírusu. Z európskych krajín sa na tomto zozname nachádzajú Británia, Španielsko a Holandsko.

Obavy po návrate z dovoleniek

Plánované kroky podľa agentúry Reuters odrážajú zvýšené obavy z toho, že rastúci počet infikovaných v turistických destináciách by mohol byť jednou z príčin príchodu štvrtej vlny pandémie po tom, ako sa Nemci vrátia z dovoleniek.

Nemecku sa v súčasnosti uplatňujú odlišné protipandemické opatrenia na letiskách a na hraničných priechodoch. Regionálni lídri preto chcú, aby boli  konzistentnejšie.

Podľa údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) zaznamenali v Nemecku za uplynulých 24 hodín 3142 nových prípadov nákazy. V krajine doteraz zaočkovali aspoň prvou dávkou vakcíny približne 61 percent obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok