Tipy, ako sa namotivovať cvičiť aj počas horúcich letných dní: Začnite číslom 4

TA3/bd
29.7.2021 18:00

Čo sa týka cvičenia v lete, niektorých motivuje iba myšlienka obliecť sa do plaviek a nehanbiť sa za svoje krivky. Keď však teploty stúpnu a vlhkosť dosiahne kritickú hranicu, bude vám táto motivácia stačiť?

Tipy, ako sa namotivovať cvičiť aj počas horúcich letných dní: Začnite číslom 4
Pexels

1. Buďte kreatívni 

Napíšte si 10 dôvodov, prečo je skutočne skvelé trénovať aj počas horúcich dní. Prečo je to dôležité? Pozitívny prístup v hlave vie prevážiť aj počiatočné množstvo negativity. Veta by mala začínať tým, že ... Je dobré cvičiť v teple, pretože:

  • Rozvíja to moju mentálnu odolnosť 
  • Studená sprcha po cvičení bude úžasná
  • V mojom novom fitnes oblečení vyzerám super
  • Po cvičení si môžem dať obľúbenú zmrzlinu


volejbal Pexels

2. Užite si letné aktivity

Zima je pre mnohých časom zimného spánku. Leto je naopak časom na socializáciu. Pripojte sa k plážovému volejbalu alebo hromadnému behu druhých. Leto je skvelý čas, aby ste si užili zábavu vonku a spoločne s ostatnými. Aké športy vyskúšať a nebudete pri nich nikdy sami?

  • Jóga na pláži alebo pri bazéne
  • Paddleboarding 
  • Veslovanie alebo jazda na kajaku
  • Pešia turistika

leto mobil Pexels

4. Nájdite si váš letný hit

Hudobní experti majú termín „letný hit“ a každý rok je iný. Ich hudobný vkus nemusí byť nutne vaším vkusom. Nájdite si teda svoju vlastnú pieseň leta a dajte ju na popredné miesto v zozname skladieb počas vášho cvičenia. Prieskumy ukazujú, že ľudia pri počúvaní obľúbenej hudby cvičia dlhšie alebo bežia ďalej.

5. Využite výhody slnka

Slnko môže byť príčinou vášho motivačného rébusu, ale môže byť aj veľkým zdrojom motivácie, ak o ňom uvažujete správnym spôsobom. Zvážte, koľko vitamínu D absorbujete, ak sa vyberiete cvičiť von a čo to môže priniesť pre vašu náladu.

Vitamín D má pozitívny vplyv na serotonín, hormón, ktorý zlepšuje vašu náladu, šťastie a celkový pocit pohody. To vysvetľuje, prečo sú ľudia počas pobytu vonku šťastnejší. Samozrejme, pri cvičení vonku by ste mali vždy používať opaľovací krém. 

hydratacia Pexels

6. Hydratovať, hydratovať, hydratovať

Je dosť ťažké zostať motivovaný, keď sa vaše telo necíti dobre a hydratácia v tom zohráva významnú úlohu - pred, počas a po cvičení. Správna hydratácia, najmä pri vyšších teplotách, ovplyvňuje vaše zdravie, konkrétne zdravie srdca, obličiek, svalov a kĺbov. Ak cvičíte v horúčave dlhšie ako hodinu, pridajte k tekutinám športový nápoj na doplnenie elektrolytov.

7. Odmeňte sa, ale múdro

V ideálnom svete by bol endorfínový nával po tréningu jedinou odmenou, ktorú potrebujete. Ale keď tepelný index dosiahne vysoké číslice, možno budete potrebovať skutočnú odmenu. Čo by vás potešilo? Do toho!

svaly Pexels

8. Pamätajte na svoje „prečo“

Buďme úprimní, vždy existuje „legitímna“ výhovorka, aby sme nešli do posilňovne. Ste vyčerpaní z dlhého dňa v kancelárii. Nemáte dosť času. Je ľahké nahovárať si o cvičení všeličo, obzvlášť počas horúčav. Naučte sa však nazerať na cvičenie ako na úľavu od stresu a nie ako na namáhavú prácu.

Tip: Sme viac namotivovaní cvičiť, ak nás povzbudzujú priatelia alebo rodina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok