Ak sú výsledkom strach a blokované cesty, rezort by mal situáciu vysvetliť, hovorí o proteste Klus

TA3 TASR
29.7.2021 15:46

Ak sú výsledkom protestov v hlavnom meste zablokované cesty a strach občanov z agresivity, ministerstvo vnútra by malo situáciu vysvetliť. Vyplýva to z vyjadrenia podpredsedu SaS a štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa v súvislosti s protestami v centre Bratislavy.

Klus
TASR/Dano Veselský

Hnutie OĽANO si uvedomuje, že nepovolená akcia znepríjemnila život obyvateľov Bratislavy. Príčinu vidí v nezodpovednom správaní opozície. Jej predstaviteľov hnutie vyzvalo, aby prestalo s rozoštvávaním verejnosti.

"Ak sú výsledkom taktiky zablokované cesty a pocit strachu občanov Bratislavy z narastajúcej agresivity niektorých účastníkov protestu, tak je určite na mieste, aby ministerstvo vnútra celú situáciu čím skôr vysvetlilo a ponúklo opatrenia, aby sa podobné situácie neopakovali," uviedol Klus.

Zneužívanie pandemickej situácie

OĽANO hovorí o dôsledku nezodpovedného zneužívania pandemickej situácie opozíciou, ktorá uprednostňuje zisk preferencií aj za cenu zdravia a životov. "Vyzývame preto všetkých nezodpovedných politikov, aby s týmto rozoštvávaním verejnosti prestali, pretože na toto ich správanie doplácajú len slušní a ohľaduplní občania, a to nielen zhoršenou bezpečnosťou v uliciach hlavného mesta," uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO.

Štvrtkové protesty proti pandemickým opatreniam vlády sa začali pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí. Demonštranti sa neskôr pohli a zablokovali cestu. Obmedzili tak dopravu v meste, keďže pri Hodžovom námestí sa nachádza dôležitá spojnica ciest. Neskôr sa začali presúvať aj smerom ku Kollárovmu námestiu, kde rovnako zablokovali križovatku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok