Vzťah s mladším mužom môže fungovať. Zahoďte predsudky a mýty spoločnosti

TA3/zm
29.7.2021 08:00

Mladšia žena a starší muž – rovnica, pri ktorej sa spoločnosť ani zďaleka nepozastavuje nad takýmto vzťahom ako keď je to opačne. Zrelá žena s mladším partnerom je stále tabu, pritom takýchto dvojíc v posledných rokoch výrazne pribúda.

Vzťah s mladším mužom môže fungovať. Zahoďte predsudky a mýty spoločnosti
Pexels/Flora Westbrook

V prípade vekového rozdielu partnerov je stále okolie nastavené len na model mladej ženy a postaršieho pána. Málokomu na prvú napadne, že by to mohlo byť naopak. Zrelé ženy, ktorú si nájdu výrazne mladšiu polovičku sú často zosmiešňované a ich partneri dostávajú nelichotivé prezývky typu „zajačik“. Pritom láska nemá hranice a nepozná vek. Ak takéto spojenie pomerne bežné a dokonca pribúdajú.

Typ ženy

Ak sa žena pustí do vzťah s výrazne mladším mužom, takmer vždy ide o jeden prototyp, a to aktívnej a atraktívnej ženy, ktorá sa cíti stále vekom mladá. Pri tomto nastavení jej rovesníci nemusia svojim usadlým štýlom života vyhovovať. Mladší chlap zároveň môže takýto typ ženy o to viac obdivovať. Vzťah je pre partnerov vyvážený, to len okolie ich mnohokrát hodnotí.

A čo deti?

Najčastejšou témou, prečo je model „staršia s mladším“ odsudzovaný, sú deti. S nástupom emancipácie žien ale nie je pre mnohé z nich životným poslaním materstvo. Alebo už žena deti má z predchádzajúceho vzťahu, v takom prípade si okolie kladie otázku, či to v budúcnosti nebude prekážať chlapovi. Je to vec danej dvojice, nikoho iného. Ak vedia, čo od vzťahu očakávajú, nemusí nastať problém či sklamanie ani pri tejto otázke.            

Zahoďte predsudky

Okrem otázok o budúcnosti a rodine existujú ďalšie mýty, prečo sa mnohí pozerajú na tento typ lásky pomedzi prsty. Vraj by ste mu mohli byť matkou a určite ju vo vás hľadá. Omyl, aj keď je to individuálne. Alebo neprajné reči, že časom budete žiarliť na každú mladšiu ženu. Je zbytočné zaťažovať sa tým, žiarlivosť sa vo vzťahu môže objaviť bez ohľadu na vek.

Aj psychológovia radia zrelým ženám, ktoré sa zamilovali do výrazne mladšieho muža, aby sa nebáli a skúsili to. Koniec – koncov, šancu, že to vyjde, máte rovnakú ako keby ste si našli niekoho z rovnakého ročníka. Je to hop alebo trop.

A keby ste chceli fakty, americký prieskum doktora Lehmillera preukázal, že najšťastnejšie ženy sú tie, ktoré majú chlapa priemerne o desať rokov mladšieho.

Témy: Mýtus Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok