Do štvrtkového rána hrozia búrky takmer na celom Slovensku

TA3 TASR
28.7.2021 17:20

Do štvrtkového rána hrozia takmer na celom Slovensku búrky. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na svojom webe s tým, že vydal výstrahu prvého stupňa pred búrkami.

blesk búrka sídlisko činžiak panelák ilu 1140 px (TASR/Roman Hanc)
TASR/Roman Hanc

Výstrahy platia vo väčšine okresov od 19.00 h do štvrtka 8.00 h. V týchto okresoch je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. "S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 - 85 kilometrov za hodinu," uviedli meteorológovia. 

Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov).

Vo štvrtok pokračujú vysoké teploty

Zároveň meteorológovia vydali na štvrtok aj výstrahu prvého stupňa pred vysokými teplotami. Platiť má vo štvrtok v čase od 14.00 do 18.00 h v okresoch Veľký Krtíš, Lučenec, Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava. V týchto okresoch sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok