Bidenova vláda zvažuje povinné očkovanie. Týkať by sa malo zamestnancov federálnych úradov

TA3 TASR
28.7.2021 07:45

Prezident USA Joe Biden v utorok vyhlásil, že Spojené štáty sa "musia zlepšiť" v očkovaní proti nákazlivej chorobe COVID-19, a potvrdil, že sa "uvažuje" o "povinnom očkovaní" zamestnancov federálnych úradov.

Bidenova vláda zvažuje povinné očkovanie. Týkať by sa malo zamestnancov federálnych úradov
TASR/AP

Biden vo svojom vyhlásení uviedol, že "v posledných dňoch sme (v USA) zaznamenali zvýšenú zaočkovanosť, ale musíme to urobiť lepšie." Avizoval, že vo štvrtok načrtne ďalšie kroky v kampani, ktorej cieľom je zaočkovanie ďalších Američanov.

Biden potvrdil, že v jeho administratíve "sa uvažuje o požiadavke, aby sa všetci pracovníci federálnych úradov zaočkovali proti koronavírusu," pretože počet prípadov infekčnejším delta variantom koronavírusu SARS-CoV-2 stúpa po celých Spojených štátoch a značná časť Američanov očkovanie stále odmieta.

AFP poznamenala, že táto Bidenova odpoveď na konkrétnu otázku novinára prišla deň po tom, čo sa ministerstvo pre záležitosti veteránov stalo prvou federálnou agentúrou, ktorá od svojich zdravotníckych pracovníkov vyžaduje, aby sa dali zaočkovať proti covidu.

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová v utorok na brífingu uviedla, že vládne úrady majú pri implementovaní tejto požiadavky voľné ruky. Dodala, že vláda bude "naďalej hľadať spôsoby, ako chrániť našich zamestnancov a zachrániť viac životov".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok