Chodci zatiaľ teplo zvládajú. Snáď nebude horšie, dúfa tréner Spišiak

TA3 TASR
27.7.2021 22:55

Slovenskí chodci v utorok dorazili na miesto záverečného sústredenia pred pretekmi OH 2020 do japonského Urajasu. Mária Katerinka Czaková, Miroslav Úradník, Michal Morvay a obhajca zlata na 50 km Matej Tóth plánujú pod vedením trénera Mateja Spišiaka na mieste trénovať do 31. júla. Potom sa presunú do dejiska samotných pretekov Sappora.

Chodci zatiaľ teplo zvládajú. Snáď nebude horšie, dúfa tréner Spišiak
TASR

"Cesta bola fajn, mali sme poloprázdne lietadlo a aj všetky nevyhnutné procedúry na letisku sme absolvovali za dve hodiny," pochvaľoval si kouč Spišiak podľa webu atletika.sk. "Už vopred sme sa dohodli, že hneď po príchode sa nastavíme na japonský režim, takže sme si išli hneď zatrénovať. Teplo je prijateľné. Dúfam, že horšie už nebude. Verím, že aklimatizácia dopadne dobre."

Aj obhajca titulu na 50 km z Ria de Janeiro Matej Tóth vnímal cestu pozitívne. "Mal som pohodlie, dokonca sa mi podarilo zaspať, čo u mňa nebýva zvykom. Takisto prvý tréning už v Urajasu bol bezproblémový, akoby naň cesta nemala nijaký vplyv. Telo i svaly poslúchali," prezradil 38-ročný nitriansky rodák v službách banskobystrickej Dukly.

"Let bol síce dlhý, ale super. Mala som kopu miesta, dokonca som sa aj vyspala," vravela nadšene Mária Katerinka Czaková, ktorú čaká tretia olympiáda. "Na tréningu som spočiatku cítila ťažšie nohy, ale to nie je po takejto ceste nič nezvyčajné. Ku koncu som sa však už rozchodila. Ani teplo mi nepripadalo extrémne. Uvidíme, čo prinesú ďalšie dni."

Obaja olympijskí debutanti, Miroslav Úradník a Michal Morvay, hodnotili let do Japonska ako náročný. "Mali sme parádne lietadlo, mohol som sa vystrieť a aj som si podriemal. Na tréningu som sa cítil trochu ´rozbitý´, ale verím, že fyzioterapeut má dá dokopy," nádejal sa Úradník, ktorý bude v olympijskom Sappore šliapať dvadsiatku.

"Na počasie si budeme ešte chvíľku zvykať, je tu dosť teplo a vlhko. V živote som takúto kombináciu nezažil, ale už doma som sa na takéto podmienky pripravoval. Potíte sa viac, musíte viac piť a hydratovať organizmus. To je veľmi dôležité. Inak je však všetko v poriadku a všetci sa tešíme na olympiádu," skonštatoval päťdesiatkár Morvay.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok