Atény sú v ohrození, Grécko sužujú viaceré lesné požiare

TA3 TASR
27.7.2021 15:31

Rozsiahle lesné požiare ohrozovali v utorok obývané oblasti severne od gréckej metropoly Atény.

Atény sú v ohrození, Grécko sužujú viaceré lesné požiare
TASR/AP

Kvôli niekoľko týždňov trvajúcemu extrémnemu suchu i silnému vetru vypuklo v Grécku v priebehu utorka viac než 50 lesných požiarov. Informujú o tom agentúry AFP a DPA i spravodajský server Ekathimerini.com.

Najnebezpečnejší vypukol v administratívnej oblasti Východná Attika, zhruba 20 kilometrov severovýchodne od Atén. Podľa miestnych predstaviteľov došlo aj k poškodeniu domov a viacero obyvateľov bolo potrebné evakuovať.

Rozsiahly požiar sa usilovalo dostať pod kontrolu pomocou hasičských lietadiel a vrtuľníkov množstvo hasičov, uviedla grécka štátna televízia.

Lesné požiare v Grécku. TASR/AP

Teploty dosiahnu 40 stupňov

Portál Ekathimerini.com – anglická verzia webovej stránky denníka Kathimerini – informoval aj o ďalšom požiari v zalesnenej oblasti blízko obce Kesariani na juhovýchodnom okraji Atén.

Grécka civilná ochrana v utorok vydala varovanie pred veľkým nebezpečenstvom hroziacim v dôsledku požiarov. V nasledujúcich dňoch budú niektoré časti krajiny sužovať mimoriadne vysoké teploty, ktoré sa miestami vyšplhajú nad 40 stupňov Celzia. Okrem extrémne vysokých teplôt bude situáciu naďalej komplikovať aj silný vietor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok