Polášek po prehre v Tokiu: Nemáme sa za čo hanbiť

TA3 TASR
27.7.2021 09:21

Slovenskí tenisti Lukáš Klein a Filip Polášek prehrali v druhom kole olympijskej štvorhry s americkým párom Austin Krajicek, Tennys Sandgren 7:6 (2), 2:6, 5:10. Slovensko už nemá v tenise v Tokiu zastúpenie.

Kein
TASR/SOŠV/Andrej Galica

Zápas poznačil dážď, pre ktorý sa začal s oneskorením a po treťom geme ho museli prerušiť. Slováci sa mohli ujať vedenia už v prvej hre pri podaní súperov, no brejkbal nepremenili, rovnako ako následne Američania. Prvé dejstvo dospelo do tajbrejku, v ktorom si Polášek s Kleinom vypracovali rozhodujúci náskok 6:1 a na dvakrát ho pretavili do prvého bodu. Druhý set im však vôbec nevyšiel. Prišli o svoje druhé podanie a za stavu 2:4 Američania opäť získali brejkbal, ktorý potvrdili čistou hrou.

V zápasovom tajbrejku mohli Slováci odskočiť dvoma minibrejkami už na 4:1, ale Sandgren zahral pri odvracaní druhého rámom rakety úder, ktorý vyzeral, že poletí von, ale skončil tesne v kurte. Polášek, ktorý loptu smerujúcu pozdĺž čiary po svojej ľavej ruke sledoval, si pustenú loptičku vyčítal. Neskôr sa ukázal tento moment ako zlomový, keďže po ňom Američania postupne odskočili na 8:4. "Som na okruhu už dosť dlho, aby som s niečím podobným nepočítal. Sú zápasy, v ktorých je to aj o šťastnom údere. Na konci dňa sa však počíta posledná loptička a tú vyhrali súperi. Musíme im zablahoželať. Predviedli sme solídny výkon, nemáme sa za čo hanbiť," povedal Polášek pre portál olympic.sk a Klein dodal: "Mohol som nám pomôcť viac. Nešlo mi to predovšetkým na returne. Mali sme na ňom minimum šancí. Ktovie, ako by to napokon vyzeralo, ak by sme sa dostali do vedenia 4:1 a išli by sme na servis. Veľmi nás mrzí, že sme dnes neuspeli."

Prehrali s lepšími súpermi

Už v 1. kole sa s účinkovaním v dvojhre rozlúčili Klein aj Norbert Gombos. "Všetci slovenskí tenisti na OH v Tokiu podali dobré výkony. Objektívne treba povedať, že prehrali s lepšími súpermi. Vo štvorhre po skvelom víťazstve Poláška s Kleinom nad výbornými ruskými tenistami mala naša dvojica smolu, keď prehrala v druhom kole v tesnom súboji," zhodnotil generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška na webe stz.sk.

štvorhra - 2. kolo:

Austin Krajicek, Tennys Sandgren (USA) - Lukáš KLEIN, Filip POLÁŠEK (SR) 6:7 (2), 6:2, 10:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok