Odvolávanie Mikulca sa posúva, schôdzu sa nepodarilo otvoriť ani na druhýkrát

TA3 TASR
26.7.2021 09:19

Odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca sa posúva na septembrovú riadnu schôdzu. V rokovacej sále národnej rady ani po prestávke nebol dostatok poslancov, parlament tak nebol uznášaniaschopný. Podpredseda snemovne Gábor Grendel preto ukončil 36. schôdzu a odvolávanie preložil.

Mikulca sa opakovane pokúšala odvolať opozícia z iniciatívy Smeru-SD. Rokovanie sa malo začať už v nedeľu 25. júla. Pre neuznášaniaschopnosť parlamentu sa presunulo na pondelok, schôdzu sa nepodarilo otvoriť po deviatej hodine a ani po jej odložení.

Opozícia ministra kritizuje, okrem iného, za rozhodnutie pozastaviť činnosť vyšetrovateľke Diane Santusovej, vedúcej tímu úradu inšpekčnej služby, ktorý vyšetruje podozrenia zo zneužívania právomocí príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry. Naďalej mu vyčíta aj situáciu v bezpečnostných zložkách.

Mikulec sa opozičného pokusu o jeho odvolanie neobával. Návrh na vyslovenie nedôvery označil za legitímne právo opozície. O zotrvaní Mikulca aj policajného prezidenta Petra Kovaříka vo funkcii by mala rokovať aj koaličná rada. Sme rodina hovorí o nezodpovedaných otázkach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok