Beňuš zvládol tokijský kanál bez trestných sekúnd, v prvej kvalifikácii obsadil druhé miesto

TA3 TASR
25.7.2021 07:17

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš si vytvoril v prvej olympijskej rozjazde výbornú východiskovú pozíciu na postup do semifinále C1. Tokijský kanál zvládol bez trestných sekúnd za 99,61.

Beňuš
TASR/Michal Svítok

Obhajca striebra obsadil druhé miesto o 0,79 s za Slovincom Benjaminov Savšekom, ktorý uspel napriek dvojsekundovej penalizácii. Druhá kvalifikácia je na programe od 7.47 h SELČ.

Beňuš išiel bez väčších problémov, po prvom medzičase mal náskok polsekundy pred Savšekom, v spodnej časti však mierne spomalil. Napriek tomu bol jedným zo štyroch pretekárov, ktorí dosiahli čas pod sto sekúnd. 

"Musím povedať, že som splnil cieľ a prakticky postúpil už v prvej rozjazde, ten čas mi bude stačiť. Trochu ma mrzí, že musíme absolvovať aj druhú jazdu, ale tú si pôjdem už iba užiť. Je to veľmi náročné súťažiť v takýchto podmienkach, takže sa musím šetriť, ešte tesne pred pretekmi som sa bol okúpať v studenom bazéne, pretože je tu veľmi teplo," povedal Beňuš pre RTVS.

V súťaži kanoistov figuruje osemnásť pretekárov, každý absolvuje dve rozjazdy, počíta sa lepší čas. Do semifinále postúpi pätnásť lodí.

Témy: Matej Beňuš
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok