Prípad Kováčika je podľa Fica vymyslený: Nevinne a bez dôkazov sedí vo výkone väzby

TA3 TASR
24.7.2021 10:28

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je nevinný človek, ktorý nič neurobil a mal by byť okamžite prepustený z výkonu väzby a oslobodený spod obžaloby. Na sobotňajšom brífingu to vyhlásil predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico.

Prípad Kováčika je podľa Fica vymyslený: Nevinne a bez dôkazov sedí vo výkone väzby
TASR/Jakub Kotian

"Sme presvedčení, že prípad Dušana Kováčika je vymyslený a nafingovaný. Stal sa obeťou spiknutia. Je politickým väzňom, ktorý nevinne a bez dôkazov sedí vo výkone väzby," uviedol Fico. V prípade bývalého špeciálneho prokurátora sú podľa jeho slov podozrenia na manipuláciu s trestnými konaniami či z toho, že boli použití najatí univerzálni svedkovia.

 "Jediný, kto svedčí voči Dušanovi Kováčikovi je Ľudovít Makó. Ten to povedal až potom, čo ho zadržali a vzali do väzby. Dnes si chodí po slobode a finančne sa mu darí," skonštatoval šéf Smeru-SD. Zadržanie, obvinenie a následná obžaloba Kováčika podľa Fica súvisela so snahou vlády získať a obsadiť funkciu špeciálneho prokurátora, ale aj vytvoriť z Dušana Kováčika symbol "smeráckeho zločineckého režimu". 

Bývalý špeciálny prokurátor čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Tvrdí, že je nevinný. Koncom marca Dušana Kováčika obvinili v novej trestnej veci, a to z prijímania úplatku. Kováčik mal prijať úplatok vo výške 50.000 eur od podnikateľa Petra Košča. Úplatok sa týka trestnej veci bývalého riaditeľa Úradu zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru Jozefa Reháka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok