Najväčší slovenský internát čaká rekonštrukcia. Univerzita prevzala projektovú dokumentáciu

TA3 TASR
24.7.2021 09:39

Zástupcovia Univerzity Komenského v Bratislave v týchto dňoch prevzali projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu internátu Ľ. Štúra, konkrétne výškového bloku B, vo Vysokoškolskom meste Ľ. Štúra - Mlyny. Potvrdila to hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Najväčší slovenský internát čaká rekonštrukcia. Univerzita prevzala projektovú dokumentáciu
Facebook/Internát Mlyny

 "Novou úpravou sa dosiahne zväčšenie izieb o balkóny. Zvýšime počet spoločných sociálnych zariadení o polovicu, to znamená, že jedno zariadenie pripadne dvom izbám, a nie štyrom, ako to bolo v minulosti," priblížila Miller. V spoločných kuchynkách budú namiesto jedného variča štyri pracovné miesta s varičom. Interiér aj exteriér výškového bloku prejdú podľa Miller kompletnou zmenou a modernizáciou.

Financovanie stavby sa bude realizovať zo štátnych zdrojov. "O pridelenie účelovej dotácie sme požiadali Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Okolo výšky rozpočtu sa aktuálne uskutočňuje intenzívna komunikácia nielen s ministerstvom, ale aj s dodávateľom projektu," uviedla hovorkyňa UK. Výšku dotácie budú finálne poznať, až keď ju ministerstvo schváli.

Odovzdanie stavby do užívania predpokladajú zástupcovia najväčšej slovenskej univerzity pri priaznivom tempe obstarávania a priebehu samotnej stavby najneskôr do štyroch rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok