AS Trenčín zdolal ViOn Zlaté Moravce. Novú sezónu odštartoval vysokým triumfom

TA3 TASR
23.7.2021 22:02

Futbalisti AS Trenčín odštartovali novú sezónu Fortuna ligy vysokým triumfom na domácom štadióne. V piatkovom otváracom stretnutí 1. kola zdolali FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 4:0. Dva góly strelil Jakub Kadák, jeden zásah pridali Adam Tučný a Richard Križan.

AS Trenčín zdolal ViOn Zlaté Moravce. Novú sezónu odštartoval vysokým triumfom
TASR/Radovan Stoklasa

Opatrný futbal na začiatku

Úvodné minúty priniesli opatrný futbal z oboch strán. V 10. minúte potiahol loptu cez viac ako polovicu ihriska Tučný. Pred pokutovým územím prihral Kadákovi, ten sa dokázal uvoľniť cez brániaceho hráča, ale Kira bol na mieste a loptu vyrazil. O tri minúty sa už domáci dostali do vedenia. Lavrinčík napriahol z úctyhodnej diaľky, Kira loptu vyrazil priamo na dobiehajúceho Tučného, ktorý už nemal problém poslať ju do siete – 1:0. V 22. minúte už mohlo byť 2:0. V pokutovom území sa k zakončeniu po zemi dostal Ibrahim, no brankár hostí bol na mieste. 

Vyrovnanie mohol priniesť únik Chobota, z ťažkého uhla však nenamieril presne. Gól tak padol na opačnej strane ihriska. Po nákope Zubairua bol Kadák v osobnom súboji skôr ako Kira, loptu si posunul do strany a do prázdnej bránky skóroval. V závere polčasu Ibrahim vybojoval loptu pred súperovou šestnástkou, vďaka čomu sa až traja Trenčania rútili na Kiru. 

Ibrahimov pokus vyrazil, no domáci útočník ešte loptu zachytil, prihral Kadákovi a ten do prázdnej brány upravil na 3:0. Bodku za úvodným dejstvom dala Križanova hlavička, ktorá zapadla do horného rohu bránky.

Záver sa už za rozhodnutého stavu dohrával

Hostia mali príležitosť znížiť hneď v úvode druhého polčasu. Striedajúceho Ďubeka vychytal pohotový Kukučka a odrazenú loptu Yilmaz poslal trestuhodne nad bránku. ViOn tento moment vzpružil a bol oveľa aktívnejší ako v prvom dejstve. V 62. minúte to bol opäť Yilmaz, ktorý sa uvoľnil v pokutovom území, no z 11 metrov netrafil priestor troch žrdí. 

Na opačnej strane ihriska mohol pridať svoj druhý gól v zápase Tučný. Z priameho kopu trafil iba žrď Kirovej bránky. V 70. minúte sa opäť vyznamenal Kukučka, keď zneškodnil Bednárovu hlavičku zblízka. Záver stretnutia sa už za rozhodnutého stavu dohrával.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok