Veríme v čo najviac medailí. Veľa úspechov zaželal našim športovcom aj štátny tajomník

TA3 TASR
23.7.2021 08:22

V japonskom hlavnom meste Tokio sa v piatok začínajú letné olympijské hry, ktoré potrvajú do 8. augusta. Slovensko bude reprezentovať 41 športovcov, ktorí museli svoje kvality preukázať v náročných kvalifikáciách. Štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pre šport Ivan Husár im želá veľa úspechov.

Zmeny sa na olympiáde dotknú aj ceremoniálov, medailu si na krk zavesia športovci sami
TASR/AP

"Športovcom želám veľa úspechov, osobných rekordov a aby boli na seba hrdí. Tieto hry budú iné, než na aké sme zvyknutí, k najlepším výkonom nebudú povzbudzovať ľudia z tribún. No verím, že aj napriek tomu sa našim podarí zo seba dostať maximum," zaželal olympionikom Husár. 

Niektorí slovenskí reprezentanti trénovali aj v Národnom športovom centre (NŠC). "Oddelenie diagnostiky v našom centre poskytlo slovenským olympionikom simuláciu tokijských klimatických podmienok. Technologickým postupom v špecializovanom stane sme im nasimulovali náročné podmienky, v ktorých budú podávať vrcholové výkony na najvýznamnejšom športovom sviatku v metropole Japonska," vysvetlil dôležitosť kvalitnej športovej prípravy účastníkov Olympijských hier Tokio 2020 riaditeľ NŠC Vladimír Baluška.

Tokio je len piatym miestom v histórii, do ktorého sa olympijské hry vrátia. Doplní tak Atény, Paríž, Londýn a Los Angeles. Zaujímavosťou je, že tohtoroční organizátori využijú aj časť športovísk z roku 1964, z ktorých vtedajšia československá výprava priviezla 14 medailí. Do programu sa vracajú bejzbal a softbal, novými športmi budú lezenie, karate, surfing a skejtboarding.

Tieto i všetky predchádzajúce československé aj slovenské výpravy štartovali na olympijských hrách s finančnou podporou štátu. "Veríme, že zo všetkých 339 medailových kompletov, o ktoré sa bude v Tokiu bojovať, privezú naši reprezentanti čo najviac," dodal Husár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok