Strana Za ľudí sa otriasa v základoch. Remišová chce zvolať predsedníctvo ešte cez prázdniny

TA3/hm
22.7.2021 21:05

Korupčná chobotnica sa bráni, a my sa hádame. V TA3 to uviedla ministerka investícií a líderka Za ľudí Veronika Remišová, ktorej strana sa otriasa v základoch. Pomôcť by mohlo zvolanie predsedníctva, ktoré sa podľa nej uskutoční do konca júla. Prežije strana, a kto by mohol byť jej novým lídrom?

20210722_remisova_3.jpg
TA3

Agendu ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej som vždy podporovala, uviedla v TA3 Remišová. Reforma justície je niečo, na čo kladieme dôraz, "spravolivosť je základom prosperujúceho Slovenska," povedala.

Chobotnica sa bráni, v strane sa hádajú

Z Bruselu sa Remišová vrátila na Slovensko pre to, aby pracovala pre krajinu, a nie preto, aby sa utápala v sporoch. Kolíková podľa nej zahrala mocenskú hru keď odvolala Michala Luciaka z postu štátneho tajomníka ministerstva spravodlivosti, ktorý by mal z parlamentu vytlačiť Vieru Leščákovú. Tá pracuje na reformách v školstve. Remišová krok s Luciakom považuje za politicky nemorálny. Ak sa Kolíková a poslanci okolo nej spreneveria svojmu poslaniu a strane, vďaka ktorej sa dostali do parlamentu, a odídu, bude to ich zodpovednosť.

"Predsedníctvo strany sa určite uskutoční do konca júla," uviedla Remišová. Podľa straníckych stanov ako predsedníčka nemôže zvolať mimoriadny snem. Snem môže zvolať 22-členné predsedníctvo. Členovia predsedníctva sú podľa ministerky už unavení z "neustáleho vyvolávania intríg, mocenských bojov a ťahov, ktoré vôbec ničomu neprospievajú".

Nie sme malé deti a nie sme v materskej škole, sme politici, uviedla. Kritizovala, že v situácii keď sa "korupčná chobotnica bráni", sa vyvolávajú neustále spory. 

Na otázku, kto by bol z trojice Juraj Šeliga, Jana Žitňanská, Mária Kolíková najvhodnejším lídrom strany, Remišová priamo neodpovedala. "Je to otázka, ktorá patrí na naše vnútrostranícke fórum," povedala. 

Zaočkovaných by zvýhodnila

Zaočkovaní ľudia by mali mať výhody za svoju zodpovednosť, myslí si. Návrh z dielne ministerstva zdravotníctva má podľa líderky Za ľudí ich podporu. Ostatné koaličné strany kritizovala za populistické kroky.

"Napriek tomu, že na vláde za tento zákon všetci kolegovia hlasovali jednotne. Či Sme rodina, či strana SaS, alebo OĽANO. Všetci sme tento návrh konsenzuálne odhlasovali. Očakávala by som, že následne bude mať podporu aj v parlamente," priblížila s tým, že sa jej zdá, že aj v iných poslaneckých kluboch majú ešte väčšie problémy ako v strane Za ľudí. 

Ľudia, ktorí sa nemôžu zaočkovať, by mali mať podľa nej PCR aj antigénové testy zadarmo. V relácii tiež podotkla, že: "Jeden PCR test je drahší ako dve dávky vakcíny."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok