V Taliansku sa z cesty zrútil autobus a dopadol k pláži. Hlásia obeť aj zranených

TA3 TASR
22.7.2021 16:21

Autobus verejnej dopravy na talianskom ostrove Capri vo štvrtok prerazil ochranné zábradlie na ceste a dopadol do oblasti plážového letoviska. Jeho vodič zomrel, viacero ďalších osôb utrpelo zranenia. Oznámili to hasiči a starosta mestečka Capri, na ktorých sa odvolala tlačová agentúra AP.

V Taliansku sa z cesty sa zrútil autobus a dopadol na pláž. Hlásia obeť aj zranených
TASR/AP

Hasiči na Twitteri napísali, že v autobuse sa viezlo 11 ľudí. Vozidlo zišlo z cesty neďaleko obľúbenej turistickej oblasti ostrova s názvom Marina Grande. Ostrov Capri sa nachádza v Neapolskom zálive v regióne Kampánia v južnom Taliansku.

Starosta mestečka Capri Marino Lembo pre taliansku štátnu televíziu povedal, že vodič autobusu zomrel krátko po havárii. Vážne zranenia utrpeli štyria cestujúci, vrátane dieťaťa, ktoré vrtuľník previezol z ostrova do nemocnice v Neapole. Správu priniesli talianske médiá. Menej závažné zranenia utrpelo niekoľko ďalších pasažierov, dodali talianske médiá.

Štátna televízia uviedla, že autobus sa zrútil z cesty do hĺbky približne päť-šesť metrov. Autobus podľa dostupných informácií prerazil niekoľko stavieb a dopadol mimo miesta, kde sa slnili ľudia.

Talianske médiá informovali, že niektorí návštevníci pláže po tom, ako začulo hlasné zvuky havárie, inštinktívne skočili do mora a ponorili sa, aby sa chránili. Starosta Capri podľa denníka La Repubblica povedal, že príčina nehody nie je zatiaľ známa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok