PR správa Zdravie

Kolagén je jednou zo základných bielkovín tela. Viete, čo dokáže?

PR
24.7.2021 06:05

O kolagéne sa hovorí ako o elixíre mladosti a krásy, málokto si však uvedomuje jeho celkový význam v ľudskom tele. Ak ho máme nedostatok, pocíti to nielen zovňajšok, ale celé telo.

Kolagén je jednou zo základných bielkovín tela. Viete, čo dokáže?
Inca Collagen

Kolagén tvorí až 80% kože a 70% sušiny kĺbovej chrupavky. Z celkovej hmotnosti človeka je to asi 5-6%. Nečudo, že ak začne kolagén chýbať, nastávajú problémy: bolesti kĺbov, zníženie elasticity kože, prvé vrásky a tiež zhoršená kvalita vlasov či nechtov. Kolagén je ako lepidlo, ktoré spája bunky v tele, preto je jeho význam obrovský. A hoci si ho telo tvorí samé, v dostatočnom množstve je to iba do určitého veku. Nedostatok kolagénu môžeme pociťovať už okolo tridsiatky.

Našťastie dnes už existuje elegantný spôsob, ako doplniť kolagén. Práškový kolagén vo forme výživového doplnku ľudia vnímajú ako recept na krásu, zďaleka to však nie je len o tom. Emeritný primár ortopédie MUDr. Milan Čarvaš potvrdzuje: „Telu dodaný kolagén podporuje výživu kostí a chrupaviek, pomáha hojiť drobné poranenia, zvyšuje pevnosť svalov, šliach, väzív i kože.“

Je dôležité vybrať si spomedzi kvalitný hydrolyzovaný rybí kolagén, ktorý obsahuje aspoň tri typy najdôležitejších kolagénov, je 100% čistý a bioaktívny. Overenú kvalitu predstavuje jednotka na českom a slovenskom trhu, značka Inca Collagen. Ide o kolagén v prášku, ktorý sa získava z vedľajších produktov morských rýb šetrným štiepením pomocou enzymatickej hydrolýzy. Neobsahuje žiadne arómy, konzervanty a príchute. Vďaka tomu skvelo účinkuje a za 6 rokov existencie si získal už okolo 150 tisíc spokojných zákazníkov.

inca collagen Inca Collagen

Inca Collagen je účinný český produkt, ktorý vám pomôže zlepšiť celkovú vitalitu tela, najmä tým, že posilňuje celý pohybový aparát. Pomáha zbaviť sa bolestí kĺbov, znížiť riziko poranení kĺbov, šliach, svalov, zlepšiť hojivosť pri zraneniach, urýchliť regeneráciu tela. A popri tom samozrejme pôsobí na vonkajšiu krásu. Napríklad, kolagén na pleť pomáha:

  • pri prevencii jej starnutia, zabezpečuje pružnosť, hydratáciu a elasticitu pleti, vyhladzuje jemné vrásky, zamedzuje tvorbe nových,
  • chráni kožu pred oxidačným stresom, pomáha pri opaľovaní,
  • pomáha ako prevencia strií, ovisnutej kože či celulitídy,
  • pomáha hojiť defekty typu akné, maskné, rôzne dermatitídy.

Inca Collagen má tiež skvelé účinky na vlasy a nechty:

  • podporuje rast nových vlasov, vyživuje, zlepšuje ich štruktúru,
  • regeneruje poškodené vlasové folikuly, čím napomáha obnoviť rast vlasov,
  • pomáha aj na lámavé nechty, zlepšuje rast nových zdravých nechtov.

Inca Collagen prospieva všetkým skupinám – ženám, mužom, aktívne športujúcim, mamičkám po pôrode. Je to skrátka bielkovina, ktorú v takto čistej podobe môžeme užívať všetci. Jediným obmedzením je kolagén v tehotenstve, hoci ide najmä o právny základ. Výživové doplnky totiž kvôli nariadeniu Európskej únie nemožno odporúčať tehotným ženám, aj keď ide o telu úplne prirodzenú bielkovinu. Ale po pôrode je vyslovene vhodné užívať Inca Collagen, pretože má skvelé schopnosti regenerovať poškodené tkanivá a sceľovať rany. Hojenie po pôrode je tak pre mamičky jednoduchšie a mnohé si ho pochvaľujú aj pre účinok na vlasy. „Za mňa je to „must have“ po pôrode. Nasadila som si ho ako prevenciu na vypadávanie vlasov a udržanie kvality pleti, akú som mala počas tehotenstva a som s výsledkami spokojná. Ráno si ho zalejem vodou a vypijem a o zvyšok sa postará Inca Collagen,“ hovorí nutričná poradkyňa Lucie.

Kolagén je navyše ideálny pomocník na leto. Vezmite si so sebou Inca Collagen na dovolenku, vďaka tomu, že je balený jednotlivo v denných dávkach, si do batožiny prihodíte len toľko zlatých vrecúšok, koľko potrebujete. Práve leto je obdobím, kedy sme viac v pohybe a na slnku. Kĺby, pokožka a taktiež vlasy či nechty dávku kolagénu rozhodne ocenia. Prečítajte si viac recenzií a informácií o Inca Collagen a čerpajte z účinkov tohto elixíru mladosti a vitality.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok