Riziko nákazy je veľké, infikovaní u nás pribúdajú najmä v dovolenkových lokalitách

TA3 TASR
21.7.2021 14:28

Počet prípadov nového koronavírusu rastie najmä v obľúbených dovolenkových destináciách Slovákov. Riziko nákazy je preto veľké. V stredu na to upozornil šéf Inštitútu zdravotných analýz Matej Mišík s tým, že epidemiologická situácia na Slovensku je podobná ako minulý týždeň.

Mierne klesol počet hospitalizovaných. Všetky okresy zostávajú v zelenej fáze a pravidlá sa nateraz nemenia. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) tiež avizoval, že v prípade, ak v najbližších dňoch prijme Národná rada SR novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, mohli by sa napríklad upraviť pravidlá pre vstupy na podujatia pre zaočkovaných. Nevylúčil ani možnosť, že časom bude potrebné dať sa preočkovať treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu Covid-19.

Najvyššiu zaočkovanosť zatiaľ registruje rezort zdravotníctva v Bratislavskom kraji. Očkovacia kampaň by sa mala zameriavať najmä na ľudí nad 50 rokov. Šéf rezortu zdravotníctva tiež avizoval, že predmetom rokovaní bude aj otázka preplácania PCR testov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok