Pápeža na Slovensku uvidia len zaočkovaní. Na hromadných akciách budú kontroly

TA3
20.7.2021 10:37

Návšteva pápeža Františka na Slovensku sa blíži. Na hromadných podujatiach sa s ním budú môcť stretnúť len ľudia, ktorí majú za sebou očkovanie. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Počty nad rámec platných opatrení

"Naším spoločným cieľom je vytvoriť podmienky na to, aby si Svätý otec zo Slovenska odniesol pekné spomienky, aby sme spoločne vytvorili podmienky pre jeho sprievod, ale aj veriacich, ktorí budú chcieť prežiť hlboký duchovný zážitok, a zároveň, aby sme umožnili čo najväčšiemu počtu ľudí - veriacich a iných, zúčastniť sa na verejných svätých omšiach," povedal Lengvarský. 

Poznamenal, že sa tak dohodli s predsedom Konferencie biskupov Slovenska Stanislavom Zvolenským, že pôjde o účasť vysoko nad rámec platných opatrení.

Podľa Zvolenského toto rozhodnutie vnímajú v duchu ich požiadavky, aby sa na stretnutiach s pápežom mohlo zúčastniť čo najviac ľudí. "Bolo nám komunikované, že z bezpečnostného hľadiska a z hľadiska technických možností je toto jediný reálny spôsob, ako počet účastníkov radikálne neobmedzovať," uviedol bratislavský arcibiskup. 

Motivácia pre Slovákov

Tvrdí, že je pre nich dôležité, že sa rozhodlo a vie sa, na čom sú, aby mohli pokračovať v ďalších prípravách návštevy pápeža. Prosí všetkých, aby informáciu zobrali v dobrom a veriacich prosia o modlitby.

Samotný pápež je už zaočkovaný a vyzýva na to aj veriacich. Mohol by tak motivovať aj Slovákov, ktorí s vakcínou ešte váhajú. Pápež prijal pozvanie, ktoré mu adresovali všetci naši biskupi v mene celej katolíckej cirkvi na Slovensku, prezidentka SR Zuzana Čaputová, ako aj slovenská vláda. Od poslednej pápežskej návštevy na Slovensku ubehlo 18 rokov. Vtedajší spoločenskí lídri vítali pápeža Jána Pavla II. Pápež František by mal navštíviť Slovensko v dňoch 12. až 15. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok