Rozlúčka s Lasicom bude v rukách pozostalých. Štátny smútok vláda nevyhlási

TA3 TASR
20.7.2021 10:33

Konečná forma rozlúčky s Milanom Lasicom bude v rukách pozostalých. Uviedla to predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová po tom, ako o možnosti vyhlásenia štátneho smútku diskutovala koaličná rada.

Slová Zemanovej potvrdila aj predsedníčka klubu Za ľudí Jana Žitňanská. Dodala, že nateraz štátny smútok vyhlásený nebude.

"Protokol Úradu vlády bude kontaktovať rodinu a ponúkne jej nejaké možnosti, napríklad čestnú stráž, kondolenčnú knihu, vyvesenie čiernej vlajky a podobne. Konečná forma poslednej rozlúčky bude v rukách pozostalých,“ uviedla Zemanová.

Rozhodnutie rodiny

Žitňanská potvrdila jej slová s tým, že protokol Úradu vlády sa s rodinou môže dohodnúť na podobe, ako si aj štát môže uctiť pamiatku zosnulého Milana Lasicu. "Môže ísť napríklad o čestnú stráž alebo vyvesenie čiernej vlajky. Samozrejme je na rodine, ako sa rozhodne," dodala.

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu (18. 7.) vo veku 81 rokov. Predseda vlády Eduard Heger aj strana SaS v pondelok avizovali, že na rokovaní koaličnej rady chcú hovoriť o možnosti vyhlásenia štátneho smútku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok