Situácia sa zlepšuje. Hladina Dunaja v centre Bratislavy začala klesať

TA3
20.7.2021 07:32

Dunaj v uplynulých dňoch postavil do pozoru vodohospodárov. Jeho hladina do včerajšieho večera stúpala. Dnes ráno klesla v centre Bratislavy pod 730 centimetrov, pričom hydrológovia SHMÚ očakávajú počas dneška pokles výšky hladiny pod 650 centimetrov.

V utorok ráno klesla výška hladiny rieky Dunaj v centre Bratislavy pod 730 centimetrov. V súčasnosti dosahuje 725 centimetrov, pričom hydrológovia očakávajú počas utorka pokles výšky hladiny pod 650 centimetrov. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informoval na svojom webe.

Hladina Dunaja v centre Bratislavy kulminovala v utorok nadránom, keď o 3.00 h dosiahla výšku 734 centimetrov. V Devíne bola v utorok o 7.15 h výška hladiny 671 centimetrov a v Devínskej Novej Vsi 551 centimetrov. Aj v týchto miestach dosiahla mierny pokles.

Vylúčili ohrozenie ľudí či majetku

Hladina rieky Dunaj stúpla na Slovensku po výdatných zrážkach v Rakúsku a Nemecku. Pre okres Bratislava platí momentálne výstraha prvého stupňa pred povodňou. Pre rozvodnený Dunaj a spätné vzdutie rieky Morava sú zatopené viaceré inundačné územia v hlavnom meste. Pod vodou je Slovanské nábrežie v Devíne, cyklochodník pri rieke Morava aj chodník pri Vodárenskom múzeu pri Karloveskom ramene.

 Zaplavená je aj časť nábrežia pri Pribinovej ulici či niektoré zelené plochy pri Petržalskej hrádzi. Ministerstvo životného prostredia v pondelok vylúčilo akékoľvek ohrozenie ľudí či majetku pri stúpajúcej hladine Dunaja. Povodeň z roku 2013 sa podľa rezortu nezopakuje, ako tvrdí, súčasná situácia je v norme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok