Žena zomrela niekoľko hodín po očkovaní, úrad však súvislosť vylúčil

TA3 TASR
19.7.2021 17:26

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa vyjadril k úmrtiu mladej ženy, ktorá zomrela iba niekoľko hodín po očkovaní. Súvislosť medzi očkovaním a úmrtím ženy z Nitry vylúčil.

očkovanie vakcína 1140 px
TASR/Martin Baumann

Informáciu priniesol denník SME. „Úrad nariadil výkon pitvy 39-ročnej pacientky, ktorá zomrela v Nitre. Po podrobnom vyhodnotení predchorobia a záverov vykonanej pitvy úrad vylúčil súvislosť úmrtia s očkovaním proti ochoreniu Covid-19,“ píše sa v stanovisku, ktoré poskytla Erika Kováčiková z ÚDZS. „Smrť nastala v dôsledku iných chorobných zmien, ktorých pôvod vznikol dlhší čas pred úmrtím,“ konštatuje úrad.

Podľa jej kolegov na radnici bola žena na očkovaní 14. júna. Ďalší deň sa už však nezobudila. „Včera bola na úrade, plná života. Potom sa išla dať zaočkovať. Samozrejme, že to mnohí spájajú s očkovaním,“ uviedol zdroj pre denník SME.

Žena dostala druhú dávku vakcíny Pfizer. Po jej úmrtí mali niektorí jej spolupracovníci obavu ísť na ďalšiu dávku vakcíny. ÚDZS zverejnil oficiálne stanovisko v pondelok. Čakal totiž na laboratórne výsledky, pričom prípad konzultoval so Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok