Je to strašne smutné. Ale ten koniec je nádherný. Za Lasicom je ľúto aj českým osobnostiam

TA3 TASR
19.7.2021 13:03

Zomrel muž bystrého humoru a noblesy, majster slova, reagovalo na Twitteri české ministerstvo kultúry v reakcii na nedeľňajšie úmrtie slovenského humoristu Milana Lasicu.

Slovensko prišlo o ďalšiu legendu kultúry
TASR

Muž bystrého umu a noblesy

"Smutná správa. Zomrel Milan Lasica. Muž bystrého humoru a noblesy, majster slova. Herec, spevák, autor, textár. Úprimnú sústrasť najbližším," uviedol český rezort kultúry.

Sústrasť Lasicovej manželke Magde Vášáryovej a ich dvom dcéram vyjadrila aj česká herečka Dagmar Havlová. "Úprimnú sústrasť Magde a dcéram. Odpočívaj v pokoji, Milan. Bude mi chýbať Tvoj múdry humor a nadhľad," napísala Havlová na Instagrame.

Galantný, vtipný, šarmantný

Zosnulého herca si pripomenula aj česká speváčka Jitka Zelenková. "Drahý Milan, navždy si Ťa budem pamätať ako galantného, vtipného, šarmantného, citlivého a nesmierne múdreho človeka... Myslím na Tvojich blízkych a prajem im veľa síl. A Tebe šťastný let a ďakujem za Tvoju stálu priazeň a dôveru, ďakujem za všetko," napísala Zelenková, ktorú cituje český spravodajský server Blesk.cz.

Lasicu si na sociálnych sieťach pripomenuli aj bývalý český poslanec Miroslav Kalousek, český veľvyslanec v Luxemburgu Vladimír Bärtl a bývalý minister kultúry ČR Antonín Staněk. "Je to strašne smutné. Ale ten koniec je nádherný... Daj mu, Pane, ľahké odpočinutie," napísal na Twitteri Kalousek.

Humorista, dramatik, prozaik, textár, herec, režisér, moderátor a spevák Milan Lasica skolaboval v nedeľu 18. júla na javisku po výročnom koncerte orchestra Bratislava Hot Serenaders, pričom sa ho už nepodarilo oživiť. Mal 81 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok