Lonely Planet zaradil Slovensko medzi najlákavejšie ciele

TASR
24.10.2012 11:48

Spoločnosť Lonely Planet, najväčší vydavateľ príručiek pre cestovateľov, do svojho zoznamu desiatich najlákavejších cestovateľských cieľov pre rok 2013 zaradila aj Slovensko, ktoré sa umiestnilo na piatom mieste.

Lonely Planet zaradil Slovensko medzi najlákavejšie ciele
SITA

Prehľad s názvom Best in Travel 2013 - Top 10, ktorému dominuje Srí Lanka, zverejnila v utorok internetová stránka www.lonelyplanet.com.

Spomedzi európskych destinácií predstihla Slovensko len Čierna Hora, ktorú editori označili za "vychádzajúcu superhviezdu s divokou prírodou".

Slovensko ocenili autori zoznamu za kultúru, dobrodružnosť a množstvo turistami neprebádaných oblastí. Ilustrujú to fotografiou malebnej obce Nižné Ružbachy v okrese Stará Ľubovňa. Oceňujú veľké zmeny, ktorými Slovensko prešlo za dve desaťročia od Nežnej revolúcie. Píšu, že v súčasnosti sa síce Slovensko vo vyhľadávači Google objavuje na vrchole rebríčkov lacných ponúk lyžiarskych zájazdov a rozlúčok so slobodou, no nastal čas, aby turistický priemysel prijal zmenený obraz krajiny a pripravil sa "na cestu za očakávanou párty v roku 2013".

Prinášame zoznam desať najlepších cestovateľských cieľov pre budúci rok podľa Lonely Planet:

1. Srí Lanka, 2. Čierna Hora, 3. Južná Kórea, 4. Ekvádor, 5. Slovensko, 6. Šalamúnove ostrovy, 7. Island, 8. Turecko, 9. Dominikánska republika, 10. Madagaskar.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok