Zabráňte vypadávaniu vlasov pri chudnutí: Pomôžu vitamíny a ešte čosi

TA3/bd
18.7.2021 14:00

Strata vlasov pri chudnutí je veľmi častá. Nejde však o samozrejmosť, ktorú by sme mali brať ako fakt. Existujú spôsoby, ako predĺžiť fázu ich rastu a pomôcť tak našej hrive, keď chceme schudnúť pár kilogramov.

Zabráňte vypadávaniu vlasov pri chudnutí: Pomôžu vitamíny a ešte čosi
FreePik

Za normálnych okolností vlasy dorastajú až o 0,5 cm za mesiac a proces trvá približne 2 roky, potom prejdú do pokojovej fázy známej ako telogén. Na konci fázy odpočinku staré vlasy vypadnú, aby sa vytvoril priestor pre nové. Približne 10 percent vlasov prejde do pokojovej fázy. Fyzický a emocionálny stres z diéty môže spôsobiť, že viac vlasov ako zvyčajne prejde do pokojovej fázy a vypadne.

Kalórie

Uistite sa, že jete dostatok kalórií. Aj keď pri chudnutí musíte kalórie obmedziť, príliš veľké obmedzenie môže spôsobiť vypadávanie vlasov, pretože telo nemá dostatok energie na podporu ich rastu. Vynásobte cieľovú hmotnosť 10x a získate denný limit kalórií.


chudnutie FreePik

Bielkoviny

Jedzte dostatok bielkovín, ktoré sú hlavnou zložkou vlasov. Potreba bielkovín je založená na faktoroch, ako je telesná hmotnosť a úroveň aktivity. Použite kalorické tabuľky na jedlo, aby ste určili potrebné množstvo bielkovín za deň.

Celozrnné produkty

Začleňte do stravy celozrnné výrobky, ovocie a zeleninu. Celé zrná obsahujú železo, ktoré je pre anémiu hlavným faktorom pri vypadávaní vlasov. Ovocie a zelenina obsahujú tiež vitamíny A, C a E, ako aj zinok, ktoré všetky prispievajú k rastu vlasov.

Vitamíny

Vezmite si doplnok výživy, napríklad multivitamín, ktorý obsahuje častokrát aj 100 percent vašej dennej dávky všetkých vitamínov a minerálov. Mnohé z nich podporujú fázu rastu vlasov.


vlasy Pixabay

Pozorovanie

Raz týždenne sa zvážte, aby ste zistili svoj stav chudnutia. Nesnažte sa chudnúť viac ako pol kila za týždeň. Ak stratíte viac, môže vám hroziť riziko vypadávania vlasov.

Témy: vitamín A
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok