Dažde trápia aj Česko, vo viacerých obciach sa na povodne nestihli pripraviť

TA3 ČT24
18.7.2021 14:16

Silné dažde zasiahli aj sever Česka. Vytopené domy hlásia viaceré obce. Hasiči museli zasahovať v Libereckom kraji aj v okolí mesta Ústi nad Labem.

Meteorológovia vydali na nedeľu výstrahy pred búrkami a záplavami pre viaceré oblasti vo východnej časti Českej republiky, najmä pre Moravu a Sliezsko. Búrky, ktoré počas soboty zasiahli väčšinu územia krajiny, spôsobili na niektorých miestach záplavy a zasahovať museli hasiči.

Český hydrometeorologický ústav vydal na nedeľu výstrahy pred ohrozením záplavami najvyššieho stupňa pre niektoré oblasti v Libereckom, Olomouckom a Úsťanskom kraji. Povodňová pohotovosť platila v nedeľu do 12.00 h aj pre niektoré okresy okresy v Úsťanskom, Libereckom, Olomouckom a Moravskosliezskom kraji, uvádza ČHMÚ na svojej webovej stránke.

Veľmi silné búrky hrozia aj v ďalších okresoch vo východnej časti Čiech a na Morave. Mali by zasiahnuť najmä Moravu a Sliezsko, píše spravodajský server Novinky.cz. Sprevádzať ich budú prívalové dažde, ktoré môžu spôsobiť nárast hladiny vodných tokov. Dažde v sobotu a počas noci na nedeľu zasiahli takmer celé územie ČR. Na viacerých miestach v severných Čechách podľa Noviniek.cz hrozia povodne.

Hasiči podľa svojich vyjadrení na Twitteri zasahovali na viacerých miestach pri evakuácii osôb a v súvislosti so zaplavenými cestnými komunikáciami, pivnicami a domami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok