Búrky a záplavy potrápili aj našich susedov. Evakuovať museli detský tábor

TA3 TASR
17.7.2021 19:50

Severnú časť Českej republiky v sobotu zasiahli búrky a hasiči zasahovali na viacerých miestach v súvislosti so záplavami, informoval spravodajský server iDnes.cz.

Rozvodnený potok zaplavil ulice aj ihrisko, Stará Ľubovňa má tretí stupeň povodňovej aktivity
TASR/Milan Kapusta

Hasiči z Libereckého kraja popoludní od 14.00 h hlásili takmer 30 výjazdov. Voda v meste Liberec zaplavila viacero ulíc a časť jedného hotela, píše iDnes.cz. Hasiči v obci Mníšek v okrese Liberec museli evakuovať detský tábor.

Zvýšený počet výjazdov hlásili i hasiči z Úsťanského kraja, najmä v okrese Děčín, kde podľa ich vyjadrení "vytrvalý dážď spôsobuje zatopenie pivníc, rodinných domov alebo miestnych komunikácií".Voda podľa iDnes.cz komplikuje situáciu aj na ďalších miestach v Úsťanskom kraji.

Český hydrometeorologický ústav v sobotu sprísnil výstrahu pred veľmi silnými búrkami. Tie podľa neho hrozia do nedele 6.00 h v častiach Juhočeského, Plzeňského, Karlovarského, Úsťanského, Libereckého a Pardubického kraja.

Búrky sa neskôr presunú na Moravu. Meteorológovia vydali do nedele 15.00 h výstrahu pre celý Moravsko-sliezsky kraj a časti Olomouckého a Zlínskeho kraja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok